FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 15,30 sati

ZAGREB, 5. prosinca 2005. (Hina) - Pregled važnijih vijesti
ZAGREB, 5. prosinca 2005. (Hina) - Pregled važnijih vijesti

PULA - Tridesetak branitelja Domovinskog rata, koji su već trinaest godina u bungalovima u kampu na Valovinama, danas su ponovno prosvjedovali u Puli zbog neriješenih stambenih problema. Na deset minuta zaustavili su promet na jednoj od glavnih pulskih ulica - ispred brodogradilišta "Uljanik". Izražavajući nezadovoljstvo dugogodišnjim životom u kampu, gdje trenutačno živi 15 samaca i trideset obitelji s pedesetak djece, rekli su da su ih izigrali i izdali Ministarstvo obrane i Ministarstvo branitelja, jer su se, ustvrdili su, "stanovi proteklih godina dobivali po vezama, a ne po zaslugama i stambenim listama".

ZAGREB - Pet sindikata državnih službi zatražilo je danas hitan razgovor s premijerom Ivom Sanaderom o teškom stanju 65.000 državnih službenika i namještenika. Sindikat državnih službenika i namještenika Hrvatske, Sindikat policije Hrvatske, Nezavisni sindikat djelatnika MUP-a, Sindikat vojnih službenika i namještenika i Carinski sindikat Hrvatske u pismu podsjećaju Sanadera da su prekinuti kolektivni pregovori s Vladom, pa predstoji postupak mirenja, a možda i industrijske akcije.

SPLIT - Predsjednik splitskoga SDP-a i saborski zastupnik Marin Jurjević danas je u Splitu rekao kako se javnosti mora jasno reći da je među "folksdojčerima" koji očekuju povrat imovine bilo i onih koji su bili u sastavu SS-divizije "Prinz Eugena", a dio optanata u talijanskim okupacijskim snagama. "Vlada je napravila potez koji će Hrvatsku dovesti u vrlo tešku situaciju, a svojim je građanima najavila reforme zdravstva i smanjivanje svih davanja ugroženim kategorijama stanovništa", rekao je Jurjević. Kao poseban problem Jurjević je istaknuo brodogradnju, za koju je rekao da je opterećena sa sedam milijarda kuna, a Vlada joj je spremna pomoći samo s 390 milijuna kuna.

ZAGREB - U humanitarnoj kampanji UNICEF-a "Svako dijete treba obitelj" prikupljeno je 2,8 milijuna kuna, a akciji se odazvalo 80.000 donatora, čiji će novac biti upotrebljen za promicanje udomiteljstva kao najprihvatljivijeg modela smještaja djece bez obiteljske skrbi, rečeno je na današnjoj konferenciji za novinare UNICEF-a. Za vrijeme desetomjesečne kampanje prijavljeno je preko 110 novih udomiteljskih obitelji u kojima je dom pronašao dio od oko 1.600 djece koja su smještena u dječjim domovima u Hrvatskoj.

ZAGREB - Udruzi "Krijesnica", koja okuplja roditelje djece oboljele od zloćudnih bolesti, uručena je danas donacija Zagrebačke banke u iznosu od 1,3 milijuna kuna. U samo dva mjeseca akcije namijenjene teško oboljeloj djeci i njihovim obiteljima na šalterima Zagrebačke banke klijenti su donirali 670.000 kuna, a ostatak sama banka, njezini zaposlenici i Fondacija Unidea. "Krijesnica" pruža financijsku i svaku drugu pomoć roditeljima čija se djeca liječe na Onkološkom odjelu Klinike za dječje bolesti u Klaićevoj. Račun u Zagrebačkoj banci namijenjen udruzi "Krijesnica" ostat će otvoren i u idućoj godini, najavili su u banci.

ZAGREB - U povodu današnjega Međunarodnog dana volontera, potpredsjednica Vlade i ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor zauzela se za što skorije zakonsko reguliranje rada volontera te je predstavila radnu verziju zakona o volonterstvu. Govoreći na današnjemu okruglom stolu, održanom pod nazivom "Pravna regulativa i razvoj volonterstva u Republici Hrvatskoj" u organizaciji Ministarstva obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti, ministrica Kosor je istaknula da od nevladinih udruga očekuje prijedloge i partnerski odnos kako bi prijedlog zakona što prije otišao u Vladinu proceduru i javnu raspravu te kako bi se iduće godine prihvatio u Saboru.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙