FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Dodijeljene godišnje nagrade HHO-a

ZAGREB, 10. prosinca 2005. (Hina) - U povodu Dana ljudskih pravaHrvatski helsinški odbor (HHO) dodijelio je danas u zagrebačkom HNK-učetiri godišnje nagrade za poseban doprinos i zaštitu ljudskih prava.
ZAGREB, 10. prosinca 2005. (Hina) - U povodu Dana ljudskih prava Hrvatski helsinški odbor (HHO) dodijelio je danas u zagrebačkom HNK-u četiri godišnje nagrade za poseban doprinos i zaštitu ljudskih prava.

Nagradu "Miko Tripalo" koja se dodjeljuje državnim dužnosnicima i političarima za izniman doprinos u promicanju i zaštiti ljudskih prava izvan profesionalne dužnosti dobila je socijalna radnica Renata Sever koja se u slobodno vrijeme istaknula u radu s Romima.

Splitski pisac i novinar Boris Dežulović dobio je nagradu "Joško Kulušić" za doprinos u zaštiti ljudskih prava na području medijskog djelovanja, dok je pastor adventističke crkve Velimir Šubert dobitnik nagrade za promicanje međureligijskog dijaloga.

Poveljom "Aleksandra Zec", koja se dodjeljuje u znak solidarnosti civilnog društva sa žrtvama povrede ljudskih prava nagrađen je Emil Romer koji u jednoj građanskoj parnici ni nakon 27 godina sporenja nije dobio pravomoćnu presudu.

Govoreći o stanju ljudskih prava u posljednjih godinu dana predsjednik HHO-a Žarko Puhovski kazao je da se u Hrvatskoj prvi put od 1996. ozbiljno pogoršalo stanje ljudskih prava.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙