FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

HUS traži sniženje cestarina za sve korisnike autocesta

ZAGREB, 15. prosinca 2005. (Hina) - Hrvatska udruga sindikata (HUS)zatražila je danas da se najavljeno sezonsko sniženje cestarina zakorištenje autocesta primijeni na sve korisnike, bez obzira u kojevrijeme i koliko puta koriste autocestu.
ZAGREB, 15. prosinca 2005. (Hina) - Hrvatska udruga sindikata (HUS) zatražila je danas da se najavljeno sezonsko sniženje cestarina za korištenje autocesta primijeni na sve korisnike, bez obzira u koje vrijeme i koliko puta koriste autocestu.

Ministar mora, turizma, prometa i razvitka Božidar Kalmeta najavljivao je osjetno sniženje cestarina za korištenje autocesta s obrazloženjem da će se na taj način omogućiti jeftiniji prijevoz roba i putovanja, podsjeća HUS u priopćenju.

Međutim, iz prijedloga koje je Ministarstvo uputilo Vladi za slijedeću sjednicu razvidno je da bi se taj popust mogao ostvariti kupovinom smart kartice, i to za fizičke osobe za najmanje 10 vožnji, a pravne osobe za najmanje 26 vožnji.

Iz toga proizlazi da većina građana neće ostvariti nikakav popust jer neće kupovati smart kartice niti za minimalni broj vožnji, budući da ne putuju često, već samo za blagdane i eventualno godišnji odmor.

Očito je da se obećanje ministra Kalmete o sniženju cijene cestarina ne kani ispuniti u cijelosti, već samo u manjem dijelu i prema uskom krugu korisnika, napominje HUS.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙