FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Pazin: Županijsko Poglavarstvo od Vlade traži da preispita cijenu cestarine

PAZIN, 22. studenog 2005. (Hina) - Članovi Poglavarstva Istarskežupanije na današnjoj su sjednici u Pazinu zatražili od Vlade dapreispita cijenu cestarine za tunel "Učku" i most "Mirnu" na Istarskomipsilonu, koja je, kako drže, u usporedbi s ostalim cestarina uHrvatskoj neprihvatljiva.
PAZIN, 22. studenog 2005. (Hina) - Članovi Poglavarstva Istarske županije na današnjoj su sjednici u Pazinu zatražili od Vlade da preispita cijenu cestarine za tunel "Učku" i most "Mirnu" na Istarskom ipsilonu, koja je, kako drže, u usporedbi s ostalim cestarina u Hrvatskoj neprihvatljiva.

Od koncesionara "Bina Istre" zatražili su uvođenje popusta za cestarinu na mostu "Mirni".

"Zapadni trak Istarskog ipsilona žila je kucavica hrvatskoga gospodarstva, pa tražimo da se ta ona odmah izgradi u profilu autoceste. U Hrvatskoj je već izgrađen dobar dio sustava autocesta, no Istra je ponovno zaboravljena", izjavio je župan Ivan Jakovčić. Dodao je kako od Vlade očekuje i sudjelovanje u izgradnji novih cesta, koje su potrebne Istri.

U nastavku sjednice Poglavarstvo je prihvatilo prijedlog odluke o osnivanju zaklade za poticanje partnerstva i razvoj civilnoga društva jer, po riječima župana Jakovčića, "bez snažna civilnog društva nema ni prave demokrcije u Istri".

Prije sjednice članovi Županijskog i Gradskog poglavarstva na zajedničkom su sastaku poduprli nekoliko kapitalnih projekata koji će, kako je rečeno, pridonijeti razvoju Pazina i Pazinštine, odnosno istarske unutrašnjosti.

Poduprta je gradnja doma za starije i nemoćne osobe, jer primjerene ustanove za smještaj satrijih osoba nema na pazinskom području. Stoga će, odlučeno je, grad Pazin i Županija osnovati stručnu skupinu koja će 2006. obaviti pripreme kako bi se pronašla lokacija i izradila projektna dokumentacija, tako da gradnja doma počne 2007.

Županijsko poglavarstvo je poduprlo prijedlog za gradnju športske dvorane Gimnazije i strukovne škole "Jurja Dobrile" u Pazinu, u koju bi, kako se procjenjuje, trebalo uložiti oko 30 milijuna kuna. Po riječima pazinskoga gradonačelnika Nevena Rimanića dovršetak dvorane planira se do 2009. o 110. obljetnici prve hrvatske gimnazije u Pazinu.

Članovi Županijskog prihvatili su prijedlog Pazinskoga poglavarstva da Pazinska jame postane dio proizvoda kulturnoga turizma kako bi Pazin napokon iskoristio svoje prirodne i kulturne znamenitosti, koje će služiti i promidžbi turističke ponude toga kraja.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙