FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Sindikat zaštitara spreman za pregovore o Kolektivnom ugovoru

ZAGREB, 15. prosinca 2005. (Hina) - Sindikat hrvatskih zaštitara ičuvara najavio je danas spremnost na pregovore s Udrugom zaštitarskedjelatnosti Hrvatske udruge poslodavaca o Kolektivnom ugovoru (KU).
ZAGREB, 15. prosinca 2005. (Hina) - Sindikat hrvatskih zaštitara i čuvara najavio je danas spremnost na pregovore s Udrugom zaštitarske djelatnosti Hrvatske udruge poslodavaca o Kolektivnom ugovoru (KU).

Spremni smo na sklapanje KU-a kako bi se završilo stanje kaosa i anarhije u zaštitarskoj djelatnosti, u kojoj je trenutno zaposleno 17.300 ljudi u čak 185 tvrtki, rekao je predsjednik sindikata Milan Marić na konferenciji za novinare.

Udruga zaštitarske djelatnosti nedavno je najavila da će pristati samo na realnu cijenu rada, koju će njezine članice moći plaćati, a to je oko 30 kuna po satu, pa bi prosječna plaća u zaštitarstvu i dalje iznosila između 2.500 i 2.600 kuna.

Udruga smatra da su plaće koje je svojim KU-om zajamčila tvrtka Sokol Marić "nerealno visoke" - najniža osnovna plaća od 2.900 kuna za čuvarske poslove te 3.400 kuna za zaštitarske poslove. Vlasnik tvrtke Zlatko Marić također je obećao da do kraja iduće godine najniža plaća u tvrtki neće biti ispod 4.000 kuna.

Sindikat će tražiti najnižu osnovnu plaću od 2.185 kuna, božićnicu od 500 kuna, dar za djecu od 400 kuna, dodatak za prehranu od 20 kuna dnevno te naknade za noćni, prekovremeni, rad nedjeljom, blagdanom itd.

Tražimo i beneficirani radni staž od 16 mjeseci za 12 mjeseci za zaštitare te 14 mjeseci za 12 mjeseci za čuvare, rekao je Marić.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙