FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Počeli lokalni izbori na Zapadnoj obali

RAMALLAH, 15. prosinca 2005. (Hina/AFP) - Lokalni izbori na kojima ćePalestinci izabrati općinska vijeća u velikim gradovima Zapadne obale,a koji će poslužiti kao test za Fatah i Hamas prije parlamentarnihizbora u siječnju, počeli su u četvrtak ujutro.
RAMALLAH, 15. prosinca 2005. (Hina/AFP) - Lokalni izbori na kojima će Palestinci izabrati općinska vijeća u velikim gradovima Zapadne obale, a koji će poslužiti kao test za Fatah i Hamas prije parlamentarnih izbora u siječnju, počeli su u četvrtak ujutro.

"Glasovanje je počelo u 7 sati po mjesnom vremenu i odvija se bez smetnji", rekao je predsjednik lokalnog izbornog povjerenstva, prenosi AFP.

Birališta u Ramallahu, El-Birehu, Nablusu i Jeninu, u 35 malih mjesta Zapadne obale i još tri u pojasu Gaze bit će otvorena do 19 sati po mjesnom vremenu.

Palestinski čelnik Mahmud Abas trebao bi glasovati u El-Birehu.

To je četvrta i pretposljednja etapa općinskih izbora koji je počeli u prosincu 2004.

Glasovanje u četvrtak posebno je važno jer će omogućiti Hamasu, koji ima dobre rezultate u prethodnim fazama, da odmjeri snage s Fatahom u velikim gradovima Zapadne obale prije parlamentarnih izbora 25. siječnja na kojima će radikalna skupina sudjelovati prvi puta.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙