FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

MVPEI: Ahmadinedžadova izjava o holokaustu neprihvatljiva

ZAGREB, 14. prosinca 2005. (Hina) - Hrvatsko Ministarstvo vanjskihposlova i europskih integracija (MVPEI) ocijenilo je u srijeduneprihvatljivom najnoviju izjavu iranskog predsjednika MahmudaAhmadinedžada da je holokaust mit.
ZAGREB, 14. prosinca 2005. (Hina) - Hrvatsko Ministarstvo vanjskih poslova i europskih integracija (MVPEI) ocijenilo je u srijedu neprihvatljivom najnoviju izjavu iranskog predsjednika Mahmuda Ahmadinedžada da je holokaust mit.

"Proizveli su legendu pod imenom 'Masakr Židova' i ona im je svetija i od samoga Boga, religije i proroka", rekao je Ahmadinedžad u govoru pred okupljenima u jugoistočnome iranskome gradu Zahedani. Njegov je govor uživo prenosila iranska državna televizija.

"MVPEI, pridružujući se izjavama Predsjedništva Europske unije i Europskog parlamenta, posljednje izjave iranskog predsjednika Mahmuda Ahmadinedžada smatra neprihvatljivima", stoji u priopćenju MVPEI-a.

Izjava iranskog predsjednika, na tragu ranijih koje su već izazvale međunarodno negodovanje i prijekor UN-ova Vijeća sigurnosti, pokrenula je još oštrije reakcije međunarodne zajednice, a neke europske zemlje drže da bi takve izjave mogle potkopati dosadašnje napore u pokušajima da se okončaju nesuglasice oko iranskog nuklearnog programa.

Njegov posljednji verbalni napad na Izrael osudili su, među ostalima, EU, SAD, njemačka, austrijska i španjolska vlada.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙