FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Američki i irački vojnici osiguravaju birališta

MOSUL/BAGDAD, 14. prosinca 2005. (Hina/AP) - Irački policajci i vojnicizauzeli su u srijedu položaje s kojih će osiguravati dugo iščekivanenadolazeće izbore, a bude li potrebe, za intervenciju su spremne iameričke snage.
MOSUL/BAGDAD, 14. prosinca 2005. (Hina/AP) - Irački policajci i vojnici zauzeli su u srijedu položaje s kojih će osiguravati dugo iščekivane nadolazeće izbore, a bude li potrebe, za intervenciju su spremne i američke snage.

U stotinama škola na sjeveru Iraka obavljene su posljednje pripreme za glasovanje u četvrtak. Američki vojnici pomogli su dopremiti glasačke kutije i druge izborne materijale, kao i hranu i vodu za iračke snage.

Pripadnici američke vojske imaju potpornu ulogu nakon što su uvježbali iračke policajce i vojnike kako omogućiti sigurnost izbora.

Istovremeno, tisuće ljutitih šijita prosvjedovalo je u Bagdadu protiv izjava izrečenih u programu satelitske televizije Al-Jazeere gdje je jedan gost sunit kritizirao vjerske vođe iračkih šijita.

Fadel al-Rubaei, sunitski političar u egzilu, izjavio je kako šijitski vođe ne bi trebali sudjelovati u politici i optužio ih za suradnju s Amerikancima protiv većinom sunitskih pobunjenika.

Tisuće razljućenih šijita izvikivalo je zbog toga slogane protiv Al-Jazeere u četvrtima Bagdada Sadr City i Karradah, kao i u gradovima na jugu zemlje Najafu i Karbali.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙