FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Slovenija: Prihvaćen proračun od 7,3 milijarde eura

LJUBLJANA,11. prosinca 2005.(Hina) - Slovenski parlament u ponedjeljakje prihvatio državni proračun za iduće dvije godine, za 2006. godinupredviđeni su proračunski prihodi od 7,3 milijarde eura i deficit od440 milijuna eura, a ministar financija Andrej Bajuk izjavio je da jeu proračunu za 2007. više nepoznanica vezanih za dobivanje europskihproračunskih sredstava i uvođenje zajedničke europske valute euro kojese očekuje za 13 mjeseci.
LJUBLJANA,11. prosinca 2005.(Hina) - Slovenski parlament u ponedjeljak je prihvatio državni proračun za iduće dvije godine, za 2006. godinu predviđeni su proračunski prihodi od 7,3 milijarde eura i deficit od 440 milijuna eura, a ministar financija Andrej Bajuk izjavio je da je u proračunu za 2007. više nepoznanica vezanih za dobivanje europskih proračunskih sredstava i uvođenje zajedničke europske valute euro koje se očekuje za 13 mjeseci.

Oporba lijevog centra glasovala je protiv proračunskih dokumenata, s tvrdnjom da proračun nije razvojno usmjeren i da predviđa nova porezna opterećenja za građane i gospodarstvo unatoč vladinim tvrdnjama o reformi poreznog i gospodarskog sustava.

Kako je u razgovoru za komercijalnu televizijsku postaju POP-TV u ponedjeljak izjavio premijer Janez Janša, oporba bi mogla blokirati opsežni paket reformi koji je njegova vlada donijela kako bi povećala konkurentnost slovenskog gospodarstva, ali bi u tom slučaju "sama preuzela odgovornost" za nastalo stanje.

Oporba najavljuje da bi program reformi baziran na tzv. linearnoj poreznoj stopi (flat-tax) mogla blokirati zakonodavnim referendumima.

Predsjednik liberalnih demokrata (LDS), najjače oporbene stranke u parlamentu, Jelko Kacin izjavio je u ponedjeljak da Janšina vlada pribjegava "statističkim lažima" prikazujući podatke o gospodarskom rastu i zaposlenosti onako kako joj odgovara.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙