FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Gaza: U izraelskom napadu iz zraka ubijena 4 Palestinca

GAZA , 14. prosinca 2005. (Hina/AFP) - Četiri su Palestinca poginula,a još su tri osobe ozlijeđene u srijedu u izraelskom zračnom napadu naautomobil s palestinskim aktivistima u gradu Gazi, izvijestili suliječnički i sigurnosni izvori.
GAZA , 14. prosinca 2005. (Hina/AFP) - Četiri su Palestinca poginula, a još su tri osobe ozlijeđene u srijedu u izraelskom zračnom napadu na automobil s palestinskim aktivistima u gradu Gazi, izvijestili su liječnički i sigurnosni izvori.

U pogođenom automobilu nalazili su se aktivisti palestinske oružane grupe koja djeluje pod nazivom Komitet narodnog otpora, izvijestili su očevici i sigurnosni izvori. Automobil je napadnut u istočnoj četvrti grada Gaze.

Izraelska vojska potvrdila je vijest o napadu, dodavši kako je imala informaciju prema kojoj su aktivisti "kanili počiniti napade na izraelske ciljeve", ne preciziravši o kojim je ciljevima riječ.

Glasnogovornik izraelske vojske izjavio je kako je silina eksplozije koja je uslijedila nakon izraelskog napada iz zraka "dokaz da su se u automobilu nalazile veće količine eksploziva".

Izraelci su odnedavno pojačali napade na aktiviste palestinskih radikalnih skupina, posebno na Islamski džihad čiji su pripadnici 5. prosinca u Netaniyi počinili samoubilački napad, u kojemu je smrtno stradalo pet Izraelaca.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙