FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Izrael obećao oštar odgovor na atentat u Netanyi

NETANYA, 5. prosinca 2005. (Hina/AP) - Izraelski ministar vanjskihposlova Silvan Shalom rekao je u ponedjeljak, nakon najnovijegbombaškog napada na izraelskom teritoriju, da će Izrael upotrijebitisva sredstva u borbi protiv terorista, te da će njegov odgovor biti"težak i bolan".
NETANYA, 5. prosinca 2005. (Hina/AP) - Izraelski ministar vanjskih poslova Silvan Shalom rekao je u ponedjeljak, nakon najnovijeg bombaškog napada na izraelskom teritoriju, da će Izrael upotrijebiti sva sredstva u borbi protiv terorista, te da će njegov odgovor biti "težak i bolan".

Najmanje je pet osoba poginulo, a 30 ih je ranjeno u ponedjeljak kada se bombaš samoubojica raznio ispred trgovačkog centra u Netanyi.

Ovaj je atentat dodatno zategnuo ionako napete odnose između Izraela i Palestinaca uoči izbora koji će se održati na obje strane.

Izraelski premijer Ariel Sharon je zakazao hitni sastanak sigurnosnog kabineta za ponedjeljak navečer kako bi se razgovaralo o odgovoru na ovu situaciju.

"Težak napad u Netanyi je više dokaz neučinkovitosti Palestinske samouprave pod vodstvom Abu Mazena", kazao je Shalom aludirajući na palestinskog čelnika Mahmuda Abasa.

"Izrael će djelovati protiv terorističkih organizacija sa svim svojim moćima i sredstvima koja su mu na raspolaganju. Izraelski će odgovor biti težak i bolan", dodao je Shalom.

S druge strane Abas je osudio napad i obećao oštar odgovor svojih snaga sigurnost.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙