FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Predsjednik Mesić primio u oproštajni posjet veleposlanika SCG-a

ZAGREB, 14. prosinca 2005. (Hina) - Predsjednik Republike StjepanMesić primio je u srijedu u oproštajni posjet veleposlanika Srbije iCrne Gore Milana Simurdića, priopćio je Ured Predsjednika.
ZAGREB, 14. prosinca 2005. (Hina) - Predsjednik Republike Stjepan Mesić primio je u srijedu u oproštajni posjet veleposlanika Srbije i Crne Gore Milana Simurdića, priopćio je Ured Predsjednika.

Mesić je ocijenio da je veleposlanik Simurdić bio dobar tumač politike svoje zemlje u Hrvatskoj te da je dobro tumačio i hrvatsku politiku u Srbiji i Crnoj Gori.

"Vi ste i osobno dali značajan doprinos napretku u odnosima dviju zemalja što je zabilježen u protekle četiri godine i ja vam na tome zahvaljujem", rekao je predsjednik Mesić.

Veleposlanik Simurdić se složio s ocijenom o uzlaznoj liniji odnosa između Beograda i Zagreba, dodajući kako ne treba dozvoliti da problemi u odnosima dviju zemalja diktiraju tempo i način njihova razvijanja, ali u isto vrijeme ne valja podleći ni iskušenju da se probleme gura pod tepih, stoji u priopćenju.

U idućim godinama, rekao je ambasador Simurdić, obje zemlje će i dalje biti suočene s pitanjem suradnje s Haškim sudom i raščišćavanjem hipoteka prošlosti, pri čemu će osobito osjetljivo biti ponašanje domaćih sudova u tome kontekstu.

Za zasluge u razvijanju odnosa između Hrvatske i Srbije i rne Gore predsjednik Mesić dodijelio je veleposlaniku Simurdiću odlikovanje Red kneza Branimira s ogrlicom, navodi se u priopćenju Ureda Predsjednika.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙