FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Grabar-Kitarović primila veleposlanika SCG-a u oproštajni posjet

ZAGREB, 13. prosinca 2005. (Hina) - Ministrica vanjskih poslova ieuropskih integracija Kolinda Grabar-Kitarović primila je u utorak uoproštajni posjet dosadašnjeg veleposlanika Srbije i Crne Gore uRepublici Hrvatskoj Milana Simurdića, priopćeno je iz Uredaglasnogovornice toga ministarstva.
ZAGREB, 13. prosinca 2005. (Hina) - Ministrica vanjskih poslova i europskih integracija Kolinda Grabar-Kitarović primila je u utorak u oproštajni posjet dosadašnjeg veleposlanika Srbije i Crne Gore u Republici Hrvatskoj Milana Simurdića, priopćeno je iz Ureda glasnogovornice toga ministarstva.

Kazavši kako su odnosi Hrvatske i Srbije i Crne Gore okosnica odnosa u regiji, ministrica je zahvalila veleposlaniku Simurdiću za znatan osobni doprinos razvitku bilateralnih odnosa i istaknula buduću europsku perspektivu dviju zemalja, kaže se u priopćenju.

Veleposlanik Simurdić složio se kako je ostvaren velik napredak u međusobnim odnosima dviju zemalja i zahvalio na konstruktivnosti. Izrazio je uvjerenje u euroatlantsku perspektivu obiju zemalja, a Hrvatsku je ocijenio motorom integracijskih procesa u regiji, priopćeno je.

Spomenuo je važnost položaja manjina i potpisanog sporazuma o njihovoj zaštiti te konstatirao kako su političke elite u objema zemljama iskreno opredijeljene za njegovu provedbu, dodaje se u priopćenju Ureda glasnogovornice.

U posljednjih nekoliko tjedana susreli su se premijeri Hrvatske i Srbije, ministri vanjskih poslova dviju zemalja, a u utorak se u Zagrebu susreću hrvatski predsjednik Stjepan Mesić i predsjednik Srbije i Crne Gore Svetozar Marović.

Prema priopćenju, Simurdić je izrazio želju i nadu da se s tom praksom nastavi.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙