FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U Brodotrogiru primopredaja tankera za ruski Novoship

SPLIT, 12. prosinca 2005. (Hina) - U trogirskom brodogradilištu danasje obavljena svečanost krštenja i primopredaje tankera za prijevozkemikalija i naftnih prerađevina za rusku kompaniju "NovorossyskShipping Company" (Novoship).
SPLIT, 12. prosinca 2005. (Hina) - U trogirskom brodogradilištu danas je obavljena svečanost krštenja i primopredaje tankera za prijevoz kemikalija i naftnih prerađevina za rusku kompaniju "Novorossysk Shipping Company" (Novoship).

Tanker, danas kršten imenom "NS Stella", drugi je iz serije četiriju jednakih brodova koji se u Brodotrogiru grade za tu rusku kompaniju, a vrijednost je ugovora 120 milijuna dolara.

Tanker, nosivosti 47.197 tona, dug je 182,5 metara, širok 32,20 m, a visok je 17,50 metara. Pokreće ga stroj snage 9480 kW, koji se gradi u "Brodosplitu" i pulskom "Uljaniku", a postizat će najveću brzinu od 15,75 čvorova. Brod će ploviti pod liberijskom zastavom.

Brod je izgrađen po najsuvremenijoj tehnologiji koja zadovoljava visoke ekološke standarde i omogućava vrhunske maritivne sposobnosti.

Na svečanosti primopredaje, potpredsjednik Novoshipa Gennadiy Stanik istaknuo je zadovoljstvo kvalitetom gradnje u trogirskom brodogradilištu o čemu svjedoči i suradnja dulja od dva desetljeća.

Brodotrogir će Novoshipu do kraja 2006. godine isporučiti još dva broda iz iste serije.

Navozi "Brodotrogira" popunjeni su do 2009. godine, a nakon isporuke brodova iz ruske serije počinje gradnja šest tankera za norvešku kompaniju "Songa Shippholding".

(Hina) xdstr yds

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙