FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SDSS protiv parafiranog sporazuma s Austrijom

ZAGREB,1. prosinca 2005. (Hina) - Klub zastupnika Samostalnedemokratske srpske stranke (SDSS) u Hrvatskom saboru priopćio je danasda ne može podržati parafirani sporazum o povratu imovine koju jebivša država (Jugoslavija) nakon Drugoga svjetskog rata oduzelaaustrijskim državljanima.
ZAGREB,1. prosinca 2005. (Hina) - Klub zastupnika Samostalne demokratske srpske stranke (SDSS) u Hrvatskom saboru priopćio je danas da ne može podržati parafirani sporazum o povratu imovine koju je bivša država (Jugoslavija) nakon Drugoga svjetskog rata oduzela austrijskim državljanima.

Taj sporazum u SDSS-u drže neprihvatljivim i smatraju da će imati dalekosežne financijske te pravno-političke posljedice po Hrvatsku i ukupan poslijeratni poredak ujedinjene Europe.

"Nepravde koje bi se htjelo ispraviti ovim sporazumom ne bi bile samo uzrokom novih nepravdi, već i rizikom nestabilnosti u pravno-političkom naslijeđu Europe", stoji u izjavi Kluba SDSS-a.

Također se navodi kako SDSS smatra da se manjinska politika ne može voditi u prošlosti, nego u sadašnjosti i u budućnosti, te da joj je svrha zaštita prava pripadnika manjina u nekoj državi.

"Sigurni smo da manjinska politika usmjerena na sadašnjost i budućnost može ublažiti ili otkloniti nepravde počinjene prema stranim državljanima stvarajući političku, kulturnu i pravnu praksu, da kao sadašnji građani Europe i sutra, eventualno, Hrvatske, mogu ostvariti ono što ranije nisu mogli", stoji u izjavi zastupnika SDSS-a, koji ističu da sva druga rješenja smatraju štetnima i neprihvatljivima.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙