FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SDSS-ovci posjetili obitelji čiju su članovi nedavno stradali od eksplozivnih naprava

ZAGREB,17. studenoga(Hina) - Saborski zastupnici SDSS-a VojislavStanimirović i Milorad Pupovac obišli su danas povratničke obiteljiPaunović i Stanković u mjestu Jagma kraj Lipika čiji su članovi ulistopadu, odnosno prije nekoliko dana stradali od podmetnutiheksplozivnih naprava.
ZAGREB,17. studenoga(Hina) - Saborski zastupnici SDSS-a Vojislav Stanimirović i Milorad Pupovac obišli su danas povratničke obitelji Paunović i Stanković u mjestu Jagma kraj Lipika čiji su članovi u listopadu, odnosno prije nekoliko dana stradali od podmetnutih eksplozivnih naprava.

Iz SDSS-ovog saborskog Kluba zastupnika priopćeno je da su Stanimirović i Pupovac razgovarali s članovima obitelji o okolnostima stradanja, te im pružili osnovnu pomoć za pogreb i druge troškove, izrazivši zabrinutost jer "ta vrsta terorizma protiv povratnika nije zabilježena još od kraja 1990-ih, kada se primijenjivala u Lici".

SDSS-ovi čelnici pozvali su lokalno stanovništvo da bude pribrano, da se čuva situacija u kojima su stradali njihovi sumještani, te da surađuju s policijom čiji prvi nalazi, tvrde, upućuju na to da je riječ o podmetnutim eksplozivnim napravama s ciljem ubojstava ljudi koji su sjekli drva za ogrijev u šumama.

O tim nemilim događajima, kaže se u priopćenju, Pupovac je jučer razgovarao s ministrom unutarnjih poslova Ivicom Kirinom od kojega SDSS očekuje učinkovitu istragu i kažnjavanje "onih koji posežu za ovakvim terorističkim aktivnostima".

Predstavništvo Ureda Visokog povjerenika Ujedinjenih naroda za izbjeglice (UNHCR) priopćilo je jučer da su 11. listopada i 13. studenoga dvoje povratnika iz sela Jagma, Milan Paunović i Bogdan Stanković, smrtno stradali od ranjavanja eksplozivnim napravama u obližnjoj šumi skupljajući drva.

UNHCR je izrazio zabrinutost činjenicom da su se oba smrtna slučaja dogodila u kratkom vremenskom razdoblju, na istom području koje očito nije bilo označeno kao minski sumnjivo područje te, kako se navodi u priopćenju, pod sličnim okolnostima.

U MUP-u kažu da intenzivno istražuju sve okolnosti pod kojima su se dogodili tragični događaji, no da za sada nema konkretnih rezultata.

"Do sada je ispitano desetak osoba, a fragmenti eksplozivnih naprava poslani su na vještačenja kako bi se utvrdilo koliko su naprave stare", kazao je Hini zamjenik glasnogovornika MUP-a Igor Štefanac. Dodao je da je policija nakon stradavanja povratnika upozorila Hrvatski centar za razminiranje da provjeri je li riječ o minski sumnjivom području.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙