FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Sabor: prima li samo Čehok i plaću i naknadu?

ZAGREB,22. studenoga(Hina) - Stav Povjerenstva za odlučivanje o sukobuinteresa da je varaždinski gradonačelnik Ivan Čehok u sukobu interesa,jer uz saborsku plaću prima i gradonačelničku naknadu, pokrenuo jepitanje je li Čehok u tome usamljen, te koliko novca i iz kojih sveosnova primaju drugi zastupnici.
ZAGREB,22. studenoga(Hina) - Stav Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa da je varaždinski gradonačelnik Ivan Čehok u sukobu interesa, jer uz saborsku plaću prima i gradonačelničku naknadu, pokrenuo je pitanje je li Čehok u tome usamljen, te koliko novca i iz kojih sve osnova primaju drugi zastupnici.

Prelistavanje dostupnih podataka pokazalo je da gotovo polovica od 152 zastupnika istodobno obnaša i dužnost gradonačelnika, odnosno načelnika, da su članovi županijskih skupština te gradskih i općinskih vijeća.

Uzme li se da uz profesionalnu, saborsku plaću primaju i dodatne naknade od 1500 do 3000 kuna, grubo računajući na godišnjoj razini to znači ukupno oko milijun kuna.

Predsjednik Povjerenstva Josip Leko i danas opetuje stav Povjerenstva da dužnosnici i saborski zastupnici, neovisno što rade na dva mjesta, ne mogu primati dvije plaće.

Onaj tko prima plaću kao zastupnik, sve ostalo radi volonterski i ne može primati nikakvu naknadu, izričit je Leko.

Potvrdio je da će se istražiti koliko zastupnika prima naknadu.

Istražit ćemo to, pisat ćemo zastupnicima da se jave i odustanu od naknade, jer su u sukobu interesa, poručio je Leko.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙