FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Švicarci su najmanje ovisni o televiziji u Europi

ZUERICH, 14. prosinca 2005. (Hina/AP) - Švicarci su izgleda najmanjeovisni o malom ekranu od svih europskih televizijskih gledatelja,pokazuju rezultati istraživanja UPC/Cablecoma.
ZUERICH, 14. prosinca 2005. (Hina/AP) - Švicarci su izgleda najmanje ovisni o malom ekranu od svih europskih televizijskih gledatelja, pokazuju rezultati istraživanja UPC/Cablecoma.

Manje od trećine Švicaraca provodi svaki dan više od dva sata pred televizorom. Radi se o najnižoj stopi televizijskih ovisnika u ispitanim zemljama, dok je vodeći trio Francuska (70 posto), Nizozemska (66 posto) i Belgija (64 posto).

Istraživanje UPC/Cablecoma temelji se na anketi provedenoj među 6.000 televizijskih gledatelja. Ove je godine provedena prvi put u Švicarskoj i drugi put u 13 zemalja u kojima europski operater UPC Broadband, podružnica američke tvrtke Liberty Gobal, nudi televizijske i telekomunikacijske usluge.

Većina ispitanih osoba zanima se za nove tehnologije. Zanimanje Švicaraca (77 posto) više je od europskog prosjeka koji iznosi 71 posto. Četiri od pet ispitanika instaliralo je kod kuće bežičnu mrežu.

Glavni razlog koji navodi Švicarce, više od dvije trećina njih (68 posto), na gledanje televizije je informiranje. Velika većina ih je uvjerena da televizijski dnevnik odražava stvarnost. Državne tv postaje imaju očitu prednost (64 posto) pred privatnim (dva posto). Televizija je za Švicarce, osim toga, najvjerodostojniji medij (40 posto), ispred radija (31 posto), novina (21 posto) i Interneta (šest posto).

Gotovo dvije trećine Švicaraca tvrdi da na njihovo izborno ponašanje utječu televizijska sučeljavanja.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙