FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Blatter: Fair-play je pregažen

ZURICH, 17. studenog 2005. (Hina/Reuters) - Predsjednik Međunarodnognogometnog saveza (FIFA) Sepp Blatter u četvrtak je održaokonferenciju za novinare na kojoj su glavna tema bili neredi u tunelustadiona Sukru Saracoglu u Istanbulu nakon uzvratne utakmice zaodlazak na Svjetsko prvenstvo između Turske i Švicarske, a u kojoj sunastup na SP izborili Švicarci.
ZURICH, 17. studenog 2005. (Hina/Reuters) - Predsjednik Međunarodnog nogometnog saveza (FIFA) Sepp Blatter u četvrtak je održao konferenciju za novinare na kojoj su glavna tema bili neredi u tunelu stadiona Sukru Saracoglu u Istanbulu nakon uzvratne utakmice za odlazak na Svjetsko prvenstvo između Turske i Švicarske, a u kojoj su nastup na SP izborili Švicarci.

"Ovo govorim ne kao Švicarac, već kao predsjednik FIFA-e: događaji nakon utakmice u Istanbulu zahtijevaju našu reakciju, a kazne će biti teške. Turci su se ponašali ne-fer", rekao je Blatter.

FIFA će pokrenuti istragu o događajima u tunelu koja mora biti završena no 9. prosinca, odnosno ždrijeba skupina za Svjetsko prvenstvo koji će se održati u Leipzigu.

"Ukoliko istraga pokaže da je dio krivnje za nerede na Švicarcima, i oni će biti kažnjeni", kazao je Blatter.

Švicarski branič Stephane Grichting prošlu je noć proveo u bolnici nakon što je dobio jak udarac u donji dio trbuha, te mu je ugrađen kateter.

"Nešto nije u redu u nogometnoj igri, fair-play u svom pravom smislu je odavno pregažen", smatra predsjednik FIFA-e.

I prije utakmice protiv Švicarske, Turska je već dva puta bila kažnjavana zbog navijačkih nereda na svojim domaćim utakmicama tijekomkvalifikacija za SP 2006.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙