FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

FIFA započela istragu o utakmici Turska - Švicarska

LONDON, 28. studenog 2005. (Hina/Reuters) - Međunarodna nogometnafederacija (FIFA) započela je istragu o događajima koji su uslijedilinakon utakmice Turska - Švicarska u kvalifikacijama za plasman naSvjetskog prvenstvo.
LONDON, 28. studenog 2005. (Hina/Reuters) - Međunarodna nogometna federacija (FIFA) započela je istragu o događajima koji su uslijedili nakon utakmice Turska - Švicarska u kvalifikacijama za plasman na Svjetskog prvenstvo.

Najveća istraga u povijesti ove organizacije donijet će odgovor na pitanje - Što se događalo u tunelu stadiona Sukru Saracoglu u Istanbulu. Švicarci tvrde kako su ih u nakon utakmice napali članovi osiguranja, te turski pričuvni igrači. Najgore je prošao branič Stephane Grichting koji je dobio jak udarac u prepone, te je morao biti prebačen u bolnicu. U suparničkim redovima izjavljuju kako su sve započeli gosti. Prema pisanju turskih medija vezni igrač Benjamin Huggel je nakon utakmice udario turskog pomoćnog trenera Mehmeta Ozdileka nakon čega je započeo "lov" na švicarske igrače.

"Započeli smo istragu, a u idućih nekoliko dana planiramo obaviti razgovore s više od 20 osoba, među kojima će biti igrači, izbornici, treneri, dužnosnici s obje strane. Prema načinu rada i opsegu posla bit će to naša najveća istraga," poručili su iz FIFA-e.

Predsjednik FIFA-e Švicarac Sepp Blatter najavio je oštre sankcije za Tursku. Blatter je čak zaprijetio da bi Turska mogla biti isključena iz sljedećeg kvalifikacijskog ciklusa pod okriljem FIFA-e ukoliko istraga pokaže da su navodi švicarskih predstavnika točni.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙