FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Blatter Turcima zaprijetio teškom kaznom

BERN, 17. studenog 2005. (Hina/dpa/Reuters) - Predsjednik Međunarodnognogometnog saveza (FIFA) Švicarac Sepp Blatter najavio je oštresankcije za Tursku zbog nemilih dogaaja koji su uslijedili u tunelustadiona Sukru Saracoglu u Istanbulu nakon završetka dvoboja dodatnihkvalifikacija za Svjetsko prvenstvo između Turske i Švicarske, teplasmana Švicarske na SP.
BERN, 17. studenog 2005. (Hina/dpa/Reuters) - Predsjednik Međunarodnog nogometnog saveza (FIFA) Švicarac Sepp Blatter najavio je oštre sankcije za Tursku zbog nemilih dogaaja koji su uslijedili u tunelu stadiona Sukru Saracoglu u Istanbulu nakon završetka dvoboja dodatnih kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo između Turske i Švicarske, te plasmana Švicarske na SP.

Blatter je čak zaprijetio da bi Turska mogla biti isključena iz sljedećeg kvalifikacijskog ciklusa pod okriljem FIFA-e ukoliko istraga pokaže da su navodi švicarskih predstavnika točni.

Švicarci tvrde kako su ih u tunelu nakon utakmice napali članovi osiguranja, te turski pričuvni igrači. Najgore je prošao branič Stephane Grichting koji je dobio jak udarac u prepone, te je morao biti prebačen u bolnicu.

Inače, Gritching je u četvrtak ujutro pušten iz bolnice, te se priključio ostatku reprezentacije na putu kući.

"Stephane Grichting se priključio ostatku momčadi, ali njegovo zdravstveno stanje nije u potpunosti stabilizirano. Morat će mirovati 10-ak dana kako bi se potpuno oporavio", rekao je glasnogovornik Švicarskog nogometnog saveza Pierre Benoit.

Benoit je na navode Turaka kako je nerede u tunelu započeo švicarski igrač Benjamin Huggel koji je udario turskog pomoćnog trenera Mehmeta Ozdileka rekao:

"Još nismo imali vremena pregledati snimku, pa ne mogu reći ništa službeno. No, smatram da je Huggel reagirao u samoobrani nakon što su Turci napali njega i Tranquilla Barnettu."

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙