FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Sabor prekinuo raspravu o HRT-u, nastavak sutra ujutro

ZAGREB,13. prosinca 2005.(Hina) - Predsjednik Hrvatskog sabora VladimirŠeks večeras je prihvatio prijedlog Kluba HDZ-a i prekinuo raspravu oizvješćima o poslovanju HRT-a i radu Programskog vijeća u 2004., kojaće se nastaviti sutra.
ZAGREB,13. prosinca 2005.(Hina) - Predsjednik Hrvatskog sabora Vladimir Šeks večeras je prihvatio prijedlog Kluba HDZ-a i prekinuo raspravu o izvješćima o poslovanju HRT-a i radu Programskog vijeća u 2004., koja će se nastaviti sutra.

Šeks je pritom zamolio zastupnike da se u sutrašnjim izlaganjima suzdrže od optužbi i replika, koje su zbog brojnosti obilježile današnju cjelodnevnu raspravu, nego da raspravu što je moguće mirnije privedu kraju.

Predsjednik HDZ-ova Kluba zastupnika Luka Bebić najavio je da bi neki od HDZ-ovaca koji su se prijavili za pojedinačnu raspravu mogli od nje odustati.

Inače, za sutrašnju pojedinačnu raspravu prijavljeno je još 30-tak zastupnika.

Točku na 'i' cjelodnevne burne rasprave dao je večeras HDZ-ov zastupnik Andrija Hebrang, poručivši glavnom ravnatelju HRT-a Mirku Galiću da se zbog sinoćnje, ali i nekih ranijih "Latinica" može sramiti Denisa Latina.

"To je vaš Denis Latin i sramite se svih Latina koje imate na HRT-u, koji su proizvod vaše utrobe. Sram Vas bilo", rekao je Hebrang.

U svom je izlaganju pobrojao niz, kako je rekao, nezakonitosti, sramotnih priloga i nebrige za nacionalnu svijest u HTV-ovu izvještavanju.

U 15 izvještaja iz Sabora omjer zastupljenosti oporbe i vladajućih je 5:1, omjer bivšeg i aktualnog premijera je 7:1 za Račana, predsjednik Šeks govori na milenijskom sastanku u New Yorku, što prenose strani mediji, HTV ništa, obljetnica Bljeska 11. vijest u Dnevniku, četiri godine na HTV-u bez pozitivne vijesti o Franji Tuđmanu, ni jedan pozitivan primjer u gospodarstvu, bez priloga o obljetnici napada na Dubrovnik - samo su neki od tih primjera.

No, "najvećim sarkazmom" i "političkom diverzijom" HRT-a drži to što na 14. obljetnicu pada Vukovara nije bilo ni jedne emisije o Vukovaru, da su umjesto toga prikazivane komedije i "Latinica" s temom "Je li izdan Vukovar".

"Vukovar za nas nije komedija. A je li Vukovar izdan, je gospodo, te večeri od HRT-a", zaključio je Hebrang i izazvao pljesak stranačkih kolega.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙