FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Važna obavijest ispravak vijesti br. 2801 "Najava događaja -svijet..."

ZAGREB, 14. prosinca 2005. (Hina) - Molimo korisnike da u vijesti br.2801 objavljenoj pod naslovom "Najava događaja - svijet - za srijedu14. prosinca" izostave najavu suđenja bivšem čelniku pobunjenih Srba uHrvatskoj Milanu Martiću pred Haškim sudom.

Ispravak vijesti br. 2801

Najava događaja - svijet - za srijedu, 14. prosinca

ZAGREB, 14. prosinca 2005. (Hina) - Molimo korisnike da u vijesti br. 2801 objavljenoj pod naslovom "Najava događaja - svijet - za srijedu 14. prosinca" izostave najavu suđenja bivšem čelniku pobunjenih Srba u Hrvatskoj Milanu Martiću pred Haškim sudom.

U najavi događaja za srijedu 14. prosinca ostao je ranije najavljeni raspored Haškog suda koji je naknadno izmijenjen. Suđenje bivšem čelniku pobunjenih Srba u Hrvatskoj Milanu Martiću pred Haškim sudom nastavlja se 16. siječnja 2006. godine.

Ispravljenu vijest objavljujemo u cijelosti:

Najava događaja - svijet - za srijedu 14. prosinca

ZAGREB, 14. prosinca (Hina) - Najavljujemo važnije događaje iz svijeta za srijedu, 14. prosinca.

SOFIJA - Ministrica vanjskih poslova i europskih integracija Kolinda Grabar Kitarović u dvodnevnom službenom posjetu Republici Bugarskoj. Prvog dana posjeta sastat će se s bugarskim premijerom Sergejem Staniševim, ministrom vanjskih poslova Ivajlom Kalfinom i ministricom europskih integracija Meglenom Kunevom. Za četvrtak je predviđen njezin susret s predsjednikom bugarskog parlamenta Georgijem Pirinskim te predavanje na sveučilištu "Sv. Kliment Ohridski" na temu "3D - Pogled na šesto proširenje". Iz Bugarske će ministrica Grabar Kitarović otputovati u službeni posjet Ukrajini (do 16. 12.)

ZAGREB - Predavanje vođe Delegacije Europske komisije u Hrvatskoj Vincenta Degerta na temu "Izazovi s kojima je suočena Hrvatska na putu prema članstvu u EU". Predavanje će se održati u sklopu tradicionalnog poslovnog ručka koji za svoje članove organizira Američka trgovačka komora u Hrvatskoj (AmCham) (hotel Westin, dvorana Panorama, Kršnjavoga 1, 12 sati)

ZAGREB - Drugi dan 3. konferencije Southeast Europe Clearinghouse (SEEC) inicijative, koja će završiti iznošenjem zaključaka konferencije (hotel Sheraton, Kneza Borne 2, 12.40)

PARIZ - Svečana sjednica Vijeća za provedbu mira u BiH (PIC) u povodu 10. godišnjice potpisivanja Daytonskog mirovnog sporazuma u Parizu na kojoj bi trebala biti objavljena službena odluka o imenovanju njemačkog političara Christiana Schwarz-Schillinga za novog Visokog prestavnika za BiH. Također se očekuje sastanak francuskog ministra vanjskih poslova Philippea Douste-Blazyja s trojicom članova predsjedništva BiH Ivom Mirom Jovićem, Sulejmanom Tihićem i Borislavom Paravcem

MOSTAR - Znanstveni skup "Daytonsko-pariški mirovni sporazum deset godina poslije - stanje i perspektive", čiji je pokrovitelj Predsjedništvo BiH. O Daytonsko-pariškom mirovnom sporazumu i učincima njegove primjene u Bosni i Hercegovini govorit će istaknuti stručnjaci iz BiH koji se bave pravom, ustavnim pravom, ekonomijom, politikom i vojnim pitanjima

BEČ - Konferencija za novinare austrijske ministrice vanjskih poslova Ursule Plassnik u povodu austrijskog preuzimanja predsjedništva Europskom unijom od Velike Britanije 1. siječnja.

KUALA LUMPUR - Prvi summit istočne Azije na kojem sudjeluju Kina, Indija, Japan, Južna Koreja, deset zemalja ASEAN-a, Australija i Novi Zeland. Sjedinjene Države nisu pozvane. Cilj summita jačanje je gospodarske integracije u Aziji i Oceaniji, a očekuje se i objava regionalnog plana za borbu protiv ptičje gripe.

WASHINGTON - Govor američkog predsjednika Georgea W. Busha u institutu Woodrow Wilson o borbi protiv terorizma i ratu u Iraku.

DAR ES SALAM - Predsjednički i parlamentarni izbori u Tanzaniji.

ATENA - Opći štrajk na poziv saveza grčkih sindikata (GSEE) u znak prosvjeda protiv restriktivnog državnog proračuna i prijedloga zakona kojim se ukida dosadašnji režim doživotnog zaposlenja u državnom sektoru

DEŽURNI UREDNICI:

Noć: Nenad Zlatović

Prijepodne: Srđan Baković

Poslijepodne: Sonja Djerasimović

Večer: Darko Vlahović

Tel.: **385-1-4808645

Fax.: **385-1-4808822

E-mail: hina@hina.hr"

UREDNIŠTVO HINE

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙