FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - svijet - za nedjelju, 27. studenoga

ZAGREB, 26. studenog 2005. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje izsvijeta za nedjelju, 27. studenoga.
ZAGREB, 26. studenog 2005. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje iz svijeta za nedjelju, 27. studenoga.

ZAGREB - Predsjednik Republike Stjepan Mesić nazočit će Svečanom otvaranju 6. sastanka država stranaka Konvencije o zabrani uporabe, stvaranja zaliha, proizvodnje i prijenosa protupješadijskih mina u Koncertnoj dvorani "Vatroslav Lisinski". U tijeku je medijska kampanja za upozoravanje o opasnosti od mina u Hrvatskoj kojom se želi ponovno upozoriti javnost na činjenicu da je Hrvatska jedna od zemalja s problemom mina, a koja je organizirana uoči međunarodne konferencije zemalja stranaka tzv. Ottawske konvencije o zabrani protupješačkih mina što će se od 28. studenoga do 2. prosinca održati u Zagrebu.

BARCELONA - Predsjednik Vlade Ivo Sanader sudjeluje na dvodnevnom Euromediteranskom summitu u Barceloni koji počinje u nedjelju navečer radnim sastankom šefova država i vlada o Savezu civilizacija. Na summitu će se okupiti predsjednici država ili vlada svih 25 zemalja članica EU i 10 mediteranskih zemalja.

EREVAN - U Armeniji će se održati referendum o prijedlogu ustavne reforme kojoj bi se smanjile ovlasti predsjednika države u korist parlamenta.

BERN - Referendum o genetski modificiranim organizmima, na kojem bi Švicarci trebali odlučiti hoće li uvesti jednu od najstrožih zabrana korištenja GMO-a u Europi.

MOSKVA - Parlamentarni izbori u Čečeniji. Pravo glasa ima oko 600.000 stanovnika koji će birati novi saziv dvodomnog parlamenta. Za sigurnost će se brinuti 24.000 vojnika i policajaca.

LIBREVILLE - Predsjednički izbori u Gabonu na kojima se očekuje pobjeda aktualnog predsjednika države Omara Bonga. Bongo je, uz kubanskog vođu Fidela Castra, predsjednik s najduljim stažem na svijetu. Na vlasti je punih 37 godina.

DEŽURNI UREDNICI:

Noć: Damir Muštović

Prijepodne: Srđan Baković

Poslijepodne: Darko Vlahović

Navečer: Domagoj Janković

Tel.: **385-1- 4808645

Fax.: **385-1- 4808822

E-mail: vpdesk@hina.hr

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙