FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - svijet - za četvrtak 1. prosinca

ZAGREB, 30. studenoga 2005. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje začetvrtak 1. prosinca
ZAGREB, 30. studenoga 2005. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za četvrtak 1. prosinca

- Svjetski dan borbe protiv AIDS-a.

KIJEV - Sastanak na vrhu između Europske unije i Ukrajine, prvi nakon "narančaste revolucije" u toj zemlji, na kojem će sudjelovati Tony Blair, premijer Velike Britanije koja predsjeda Europskom unijom, predsjednik Europske komisije Jose Manuel Barroso i povjerenica za vanjsku politiku Benita Ferrero-Waldner, a s ukrajinske strane predsjednik Viktor Juščenko. Dvije strane trebale bi potpisati nekoliko sporazuma, a očekuje se da će Europska unija službeno preporučiti status tržišnog gospodarstva za Ukrajinu.

DEN HAAG - Nastavak dokaznog postupka optužbe na suđenju "vukovarskoj trojci" bivših oficira JNA Mili Mrkšiću, Miroslavu Radiću i Veselinu Šljivančaninu pred Haškim sudom (ICTY). Tereti ih se za pokolj na Ovčari izvršen nad najmanje 264 hrvatska ranjenika i civila odvedena iz vukovarske bolnice 20. studenoga 1991.

DEN HAAG - Nastavak suđenja za ratne zločine bivšem jugoslavenskom predsjedniku Slobodanu Miloševiću pred Haškim sudom (ICTY).

WASHINGTON - Američki predsjednik George W. Bush govori o borbi protiv AIDS-a na Svjetski dan borbe protiv AIDS-a.

MOSTAR - Slovački predsjednik Ivan Gašparovič u sklopu dvodnevnog posjeta Bosni i Hercegovini boravit će u Mostaru gdje će mu biti dodijeljen počasni doktorat Sveučilišta u Mostaru. Gašparović će za boravka u Mostaru u četvrtak, kako je službeno najavljeno, posjetiti Stari most, Gradsku upravu i Aluminijski kombinat u tom gradu.

DEŽURNI UREDNICI:

Noć: Nenad Zlatović

Prijepodne: Srđan Baković

Poslijepodne: Domagoj Janković

Navečer: Darko Vlahović

Tel.: **385-1- 4808645

Fax.: **385-1- 4808822

E-mail: vpdesk@hina.hr

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙