FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - svijet - za petak 18. studenoga

ZAGREB, 17. studenog 2005. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje izsvijeta za petak 18. studenoga.
ZAGREB, 17. studenog 2005. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje iz svijeta za petak 18. studenoga.

BERLIN - Predsjednik RH Stjepan Mesić doputovat će u Berlin gdje će se na radnom ručku sastati s njemačkim predsjednikom Horstom Koehlerom.

ZAGREB - Voditelj Misije OESS-a u Hrvatskoj Jorge Fuentes na konferenciji za novinare predstavit će najnovije izvješće Misije o napretku koji je Hrvatska postigla u zadnjih šest mjeseci (od svibnja do listopada) u vezi s pitanjima obuhvaćenima mandatom Misije OESS-a. Veleposlanik Fuentes predstavio je to izvješće stalnom Vijeću OESS-a u četvrtak u Beču i u njemu je Misija OESS-a pozdravila sazrijevanje hrvatske demokracije. (Glavni ured OESS-a, Florijana Andrašca 14, u 11 sati)

ZAGREB - Povjerenik Europske komisije za znanost i istraživanje Janez Potočnik doputovat će u prvi službeni posjet Hrvatskoj gdje će se sastati s premijerom Ivom Sanaderom (Banski dvori, 11.30 sati), ministricom vanjskih poslova i europskih integracija Kolindom Grabar Kitarović, ministrom znanosti, obrazovanja i sporta Draganom Primorcem, te članovima Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti. Potočnik će s ministrom Primorcem potpisati memorandum o razumijevanju o pristupanju Hrvatske Šestom Okvirnom programu (FP6) Europske zajednice za istraživanje, tehnološki razvoj i demonstracijske aktivnosti. (Banski dvori, nakon 11.30 sati). Potpisivanjem memoranduma Hrvatska će dobiti status pridružene zemlje što će joj otvoriti veće mogućnosti sudjelovanja u okvirnom programu. Svi natječaji u sklopu FP6 od 1. siječnja 2006. bit će otvoreni Hrvatskoj. Press konferencija o potpisivanju Memoranduma , na kojoj će sudjelovati, Potočnik, Primorac i Vincent Degert, šef Delegacije EK, održat će se u prostorijama Delegacija Europske komisije, Masarykova 1, u 15.15.

DEN HAAG - Nastavak suđenja "vukovarskoj trojci" oficira JNA pred Haškim sudom (ICTY).

LJUBLJANA - Posjet makedonskoga premijera Vlade Bučkovskoga (i 19. studenoga).

PUSAN, Južna Koreja - Počinje dvodnevni summit Azijsko-pacifičko gospodarske suradnje, na kojem sudjeluju predsjednici Sjedinjenih Država, Rusije, Kine i još 18 članica APECA.

BERLIN - Buduća njemačka kancelarka Angela Merkel susrest će se s turskim ministrom vanjskih poslova Abdullahom Guelom. Merkel se protivi ulasku Turske u punopravno članstvo EU-a i zauzima se za privilegirano partnerstvo između Unije i te zemlje.

ISLAMABAD - U Islamabadu počinje donatorska konferencija za žrtve katastroofalnog potresa u Pakistanu 8. kolovoza u kojem je poginulo 54.000, a ranjeno 77.000. Ujedinjeni narodi nadaju se prikupiti 550 milijuna dolara za oko 800.000 ljudi koji su, pred nadolazećom zimom, ostali bez hrane i krova nad glavom.

- Diljem svijeta počinje se prikazivati film "Harry Potter i plameni pehar".

DEŽURNI UREDNICI:

Noć: Mario Vrandečić

Prijepodne: Darko Vlahović

Poslijepodne: Duška Gerić Koren

Navečer: Srđan Baković

Tel. **385-1-4808-645

Fax: **385-1-4808-822

e-mail: vpdesk@hina.hr

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙