FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

najava događaja - svijet - za četvrtak, 8. prosinca

ZAGREB, 8. prosinca 2005. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje izsvijeta za četvrtak, 8. prosinca
ZAGREB, 8. prosinca 2005. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje iz svijeta za četvrtak, 8. prosinca

LONDON - Hrvatski predsjednik Stjepan Mesić, koji je u srijedu navečer u Londonu nazočio proglašenju britanskog premijera Tonyja Blaira državnikom desetljeća u organizaciji uglednog njujorškog instituta Istok-Zapad, sastat će se tijekom jutra, prije povratka u Zagreb, sa zamjenikom britanskog premijera Johnom Prescottom.

BRUXELLES - Hrvatska ministrica vanjskih poslova i europskih integracija Kolinda Grabar-Kitarović sudjeluje na sastanku ministara vanjskih poslova zemalja članica Euroatlantskog partnerskog vijeća, koji čine predstavnici zemalja članica NATO-a i Hrvatske.

BRUXELLES - Godišnji europski summit o Balkanu okupit će uz europskog povjerenika za proširenje Olli Rehna i hrvatsku ministricu vanjskih poslova i europskih integracija Kolindu Grabar-Kitarović, srbijanskog predsjednika Borisa Tadića, ministra vanjskih poslova BiH Mladena Ivanića, crnogorskog premijera Milu Đukanovića, zamjenika makedonskog premijera Musu Xhaferija, te nekoliko političara iz europskih institucija i međunarodnih tijela.

BRUXELLES - Europski povjerenik za proširenje Olli Rehn trebao bi se sastati sa srbijanskim predsjednikom Borisom Tadićem i crnogorskim premijerom Milom Đukanovićem. Srbija i Crna Gora 10. listopada službeno je počela pregovore o Sporazumu o stabilizaciji i pridruživanju.

BEOGRAD - U jednodnevni posjet Srbiji i Crnoj Gori dolazi glavna haška tužiteljica Carla del Ponte. Kako je najavljeno, Carla del Ponte sastat će se sa šefom Nacionalnog savjeta za suradnju s Haškim tribunalom Rasimom Ljajićem, te srbijanskim premijerom Vojislavom Koštunicom. Prema najavama, glavna haška tužiteljica u Beograd dolazi kako bi, tjedan dana prije odlaska u New York, prikupila informacije za odluku hoće li pred Vijećem sigurnosti suradnju sa SCG ocijeniti pozitivno ili ne.

DEN HAAG - Nastavak dokaznog postupka obrane na suđenju bivšem jugoslavenskom predsjedniku Slobodanu Miloševiću pred Haškim sudom (ICTY).

DEN HAAG - Nastavak suđenja pred ICTY-em ''vukovarskoj trojci'' bivših oficira JNA, Mili Mrkšiću, Veselinu Šljivančaninu i Miroslavu Radiću, optuženima za pokolj na Ovčari u studenom 1991.

BERLIN - Neslužbeni sastanak između francuskog predsjednika Jacquesa Chiraca i nove njemačke kancelarke Angele Merkel. To je nastavak redovnih neslužbenih sastanaka o stanju u EU koji se pokrenuli Chirac i bivši njemački kancelar Gerhard Schroeder

WASHINGTON - Sastanak američkog predsjednika Georgea W. Busha i austrijskog kancelara Wolfganga Schuessela.

BRUXELLES - Sastanak ministara vanjskih poslova NATO-a kojem će nazočiti i američka državna tajnica Condoleezza Rice. Održat će se i sastanci na ministarskoj razini Vijeća euroatlantskog partnerstva, Vijeća NATO-Rusija i Komisije NATO-Ukrajina

TOKIO - Odluka japanske vlade o tome kad će povući svoje vojnike iz sastava međunarodnih snaga u Iraku

LONDON - Britanski premijer i predsjedavajući EU Tony Blair, uoči summita EU 15. i 16. prosinca, sastat će se s nizom europskih kolega, među kojima s portugalskim, finskim, švedskim i slovenskim premijerima Joseom Socratesom, Mattijem Vanhanenom, Goeranom Perssonom i Janezom Janšom

EGIPAT - Objava konačnih rezultata parlamentarnih izbora

PARIZ - Predsjednik Europske komisije Jose Manuel Barroso sastat će se s francuskim premijerom Dominiqueom de Villepinom

LONDON - Četvorica osumnjičenika za neuspjele bombaške napade u Londonu 21. srpnja trebaju se pojaviti pred sudom

MEKA - Izvanredni summit 57 zemalja članica Organizacije islamske konferencije (i 9.12.)

DEŽURNI UREDNICI:

Noć: Branka Radman

Prijepodne: Srđan Baković

Poslijepodne: Domagoj Janković

Večer: Duška Gerić Koren

Tel.: **385-1-4808645

Fax.: **385-1-4808822

E-mail: hina@hina.hr

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙