FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Amerikanci će za Božić potrošiti 435 milijardi dolara

WASHINGTON,13. prosinca 2005.(Hina) - Amerikanci će u ovogodišnjojbožićnoj sezoni kupnje potrošiti više od 435 milijardi dolara,procjenjuje američki Nacionalni savez maloprodaje.
WASHINGTON,13. prosinca 2005.(Hina) - Amerikanci će u ovogodišnjoj božićnoj sezoni kupnje potrošiti više od 435 milijardi dolara, procjenjuje američki Nacionalni savez maloprodaje.

Dvije stotine milijardi dolara otići će na darove, milijardu i pol na piće, milijarda na božićne borove, a dvije milijarde na čestitke.

Ukupno će Amerikanci u 2005. potrošiti više na obilježavanje blagdana nego što iznosi američki godišnji proračun za obranu.

Prosječni Amerikanac će na darove, ukrašavanje kuće i zabavu potrošiti oko 800 dolara, a mnogi od njih će se zadužiti kako bi mogli obilježiti blagdan.

Božićna sezona kupnje koja traje od posljednjeg tjedna u studenom do Nove godine za mnoge prodavaonice znači 'biti ili ne biti' jer u njoj ostvaruju od 25 do 40 posto ukupne godišnje prodaje i čak veći dio godišnje dobiti.

Kupci su ove godine pokazali spremnost i volju za potrošnju, ali samo ako trgovci ponude prigodnu jeftinu kupnju što ovi i čine.

Samopouzdanje američkih potrošača ojačalo je u zadnje vrijeme s rastom zapošljavanja i padom cijena benzina pa u završnim danima božićne sezone trgovci očekuju još bolje rezultate.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙