FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Morgan Stanley otvara matematički istraživački centar u Budimpešti

BUDIMPEŠTA, 13. prosinca 2005. (Hina/MTI) - Investicijska banka MorganStanley osnovat će iduće godine u Budimpešti svoj istraživački centaru središnjoj i istočnoj Europi za financijsku matematiku, objavio je uutorak dnevni list Nepszabadsag.
BUDIMPEŠTA, 13. prosinca 2005. (Hina/MTI) - Investicijska banka Morgan Stanley osnovat će iduće godine u Budimpešti svoj istraživački centar u središnjoj i istočnoj Europi za financijsku matematiku, objavio je u utorak dnevni list Nepszabadsag.

Odluka pokazuje da "tržište" prepoznaje visoki standard mađarskih matematičkih istraživanja i obrazovanja, kazao je Ervin Gyori, zamjenik direktora Instituta za matematiku Alfred Renyi.

Mađarski autori pridonose s dva posto članaka objavljenih u matematičkim časopisima diljem svijeta, što je 13 puta veći udio nego što bi bilo opravdano s obzirom na veličinu populacije zemlje, rekao je Gyori.

Financijska matematika doživjela je veliki uzlet otkad je Mađarska prešla na tržišno gospodarstvo prije 15 godina a očekuje se da će novi centar dovesti do daljnjeg razvoja, dodao je.

Centar će zapošljavati oko 25 visoko obrazovanih matematičara, ponajprije Mađara. Oni će razvijati modele i matematičke metode za mjerenje rizika financijskih, ulagačkih i kapitalnih transakcija.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙