FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Putin o izborima u Čečeniji

ZAGREB/MOSKVA, 28. studenog 2005. (Hina) - Ruski predsjednik VladimirPutin izjavio je u ponedjeljak da su parlamentarni izbori u Čečeniji,održani u nedjelju, završili proces ponovne uspostave ustavnog poretkau toj republici, javile su ruske novinske agencije.
ZAGREB/MOSKVA, 28. studenog 2005. (Hina) - Ruski predsjednik Vladimir Putin izjavio je u ponedjeljak da su parlamentarni izbori u Čečeniji, održani u nedjelju, završili proces ponovne uspostave ustavnog poretka u toj republici, javile su ruske novinske agencije.

"Izbori su okončanje pravnog procesa za ponovnu uspostavu ustavnog poretka u toj republici", rekao je Putin na sastanku s članovima vlade u Moskvi, a prenio je Interfax.

"U Čečeniji se dogodio važan unutarnjopolitički događaj - izbor legalnog predstavničkog organa vlasti, a to je parlament", kazao je ruski predsjednik.

On je rekao da su stanovnici Čečenije svojim izlaskom na izbore pokazali političku zrelost kao i to da ih nitko ne može zastrašiti.

Međutim, istaknuo je da će puno trebati raditi na uklanjanju uvjeta koji pridonose destabilizaciji te republike, prenosi agencija RIA Novosti.

"Zbog toga je potrebno učinkovito realizirati te planove, koje imaju ruska vlada i čečenske vlasti, za uspostavu socijalno-ekonomskog dijela života u republici", istaknuo je Putin.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙