FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Humanitarni koncert za stipendiranje nadarenih studenata

ZAGREB, 9. prosinca 2005. (Hina) - Rotary Club Zagreb i Zagrebačkafilharmonija priredili su večeras u dvorani Lisinski dobrotvornikoncert čiji je prihod namijenjen stipendiranju nadarenih studenatazagrebačkog Sveučilišta.
ZAGREB, 9. prosinca 2005. (Hina) - Rotary Club Zagreb i Zagrebačka filharmonija priredili su večeras u dvorani Lisinski dobrotvorni koncert čiji je prihod namijenjen stipendiranju nadarenih studenata zagrebačkog Sveučilišta.

Koncertom Zagrebačke filharmonije ravnao je Aleksandar Kalajdžić, a kao gost nastupio je francuski pijanist Roger Muraro.

Na programu su bila djela Mauricea Ravela: suita Couperinov grob, Koncert za glasovir i orkestar u g-duru, Koncert za glasovir (lijevu ruku) i orkestar u d-duru i na kraju čuveni Bolerom.

Prije početka koncerta, kojemu je nazočio i predsjednik Republike Stjepan Mesić sa suprugom, predsjednik Rotary Cluba Zagreb Mirko Orešković zahvalio je priređivačima koncerta, te je podsjetio da Rotary Club, osnovan u Chicagu 1905., slavi 100 godina postojanja.

Rekao je da je jedan od utemeljitelja Rotary Cluba Paull Harris, te da se Rotarijanci zalažu za tolerancija, prijateljstvo i svjetski mir i da vjeruju da je to moguće i ostvariti. Rotary International danas je svjetska organizacija koja okuplja istaknute osobe iz poslovnog kulturnog i javnog života s humanim ciljevima, kazao je Orešković.

Večerašnji koncert održan je u sklopu ciklusu Bijela oktava, a njime se filharmoničari pridružuju proslavi 130. obljetnice skladateljeva rođenja koja se obilježava u cijelom svijetu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙