FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Zagreb: EK predstavila rezultate CARDS-a i EIDHR-a

ZAGREB, 6. prosinca 2005. (Hina) - Ljudska prava i demokratizacijadruštva ne mogu se uzeti "zdravo za gotovo" već stalno treba raditi nanjihovom jačanju i promicanju, rekao je u utorak u Zagrebu vođaDelegacije Europske komisije u RH Vincent Degert.
ZAGREB, 6. prosinca 2005. (Hina) - Ljudska prava i demokratizacija društva ne mogu se uzeti "zdravo za gotovo" već stalno treba raditi na njihovom jačanju i promicanju, rekao je u utorak u Zagrebu vođa Delegacije Europske komisije u RH Vincent Degert.

Veleposlanik Degert rekao je to na svečanosti predstavljanja rezultata programa CARDS 2002 - promicanje demokracije i ljudskih prava i Europske inicijative za demokraciju i ljudska prava 2001. (EIDHR).

Oba programa, u vrijednosti više od 11 milijuna kuna, provele su organizacije civilnog društva 2004. i 2005. a pokrivali su projekte razmjerno malog dosega, vezane za demokratizaciju na lokalnoj razini - promicanje i zaštitu ljudskih, manjinskih i građanskih prava, te unaprjeđenje demokracije i civilnog društva.

Veleposlanik Degert rekao je kako Europska unija ustraje na zaštiti ljudskih prava jer je to jedan od temelja funkcioniranja modernih europskih društava koji jamči političku stabilnost i demokratičnost.

"Hrvatska je ostvarila velik napredak u promociji ljudskih, građanskih i manjinskih prava, ali ne smije stati na tome, već dalje treba ulagati napore u njihovo promicanje i jačanje", rekao je Degert na svečanosti.

Potpredsjednica Vlade i ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor, koja je također sudjelovala na svečanosti predstavljanja rezultata dvaju programa, rekla je kako je vrijednost današnje svečanosti velika jer pokazuje jačanje suradnje Hrvatske i Europske unije kroz europski način organiziranja društva.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙