FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U eksplozijama u u blizini Londona ozlijeđene 43 osobe

LONDON, 11. prosinca 2005. (Hina/dpa) - U nizu snažnih eksplozija uvelikom spremištu goriva sjeverozapadno od Londona ozlijeđene su 43osobe od kojih dvije teško, no policija je isključila početnastrahovanja da je riječ o terorističkom napadu.
LONDON, 11. prosinca 2005. (Hina/dpa) - U nizu snažnih eksplozija u velikom spremištu goriva sjeverozapadno od Londona ozlijeđene su 43 osobe od kojih dvije teško, no policija je isključila početna strahovanja da je riječ o terorističkom napadu.

Nakon eksplozije koja se zbila malo iza 7 sati ujutro, izbio je veliki plamen koji je dosezao i do 100 metara u visinu, rekli su svjedoci, a iz spremišta Buncefiled još se uvijek diže gust dim.

Televizija BBC je u svojim izvješćima govorila o "o najvećoj eksploziji u Europi u mirnodopskom razdoblju".

Dužnosnik policije Frank Whitley je izjavio da je "čudo" što u eksploziji nitko nije poginuo. "Hvala nebesima što je bilo šest sati ujutro", dodao je.

Spremište kojim upravljaju tvrtke Total i Texaco se nalazi u industrijskoj zoni nedaleko grada Hemel Hempstead i gorivom za zrakoplove opskrbljuje veće londonske aerodrome, uključujući Heatrow i Gatwick.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙