FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Eksplozija u spremištu goriva na sjeveru Londona

LONDON, 11. prosinca 2005. (Hina/AFP) - U jednom spremištu gorivaudaljenom oko 40 km od Londona, u nedjelju je ujutro došlo do nizaeksplozija, izvijestile su britanske televizijske postaje nespominjući broj mogućih žrtava.
LONDON, 11. prosinca 2005. (Hina/AFP) - U jednom spremištu goriva udaljenom oko 40 km od Londona, u nedjelju je ujutro došlo do niza eksplozija, izvijestile su britanske televizijske postaje ne spominjući broj mogućih žrtava.

Služba za hitne intervencije odmah se uputila na mjesto događaja kako bi onemogućila pristup području oko spremišta u Buncefieldu, nedaleko grada Hemel Hempsteada koje je u 7 sati i 25 minuta bilo potpuno odsječeno zbog gustog crnog dima.

Spremište je od londonskog aerodroma Luton udaljeno oko 15 km.

Policija u Hertfordshireu je za sada mišljenja kako se radi o ekspoziji uzrokovanoj nesretnim slučajem.

"U ovom stadiju sve upućuje na nesretan slučaj", kazao je glasnogovornik policije za AFP.

Nekoliko je svjedoka izvijestilo kako su se u njihovim domovima, u krugu od 3 km od mjesta eksplozije, zidovi tresli. Brojni prozori razneseni su od siline eksplozije.

Glasna grmljavina uslijedila je nakon prve "snažne" eksplozije, izjavio je novinar TV postaje Sky News, dok se na mjestu nesreće mogao vidjeti visoki narančast plamen. Veliki stup crnog dima vidljiv je na 10 kilometara od mjesta nesreće.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙