FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Svijet u 9,30 sati

ZAGREB, 15. studenog 2005.(Hina) - Pregled vijesti iz svijeta do 9,30sati.
ZAGREB, 15. studenog 2005.(Hina) - Pregled vijesti iz svijeta do 9,30 sati.

LONDON - Velika Britanija želi stvoriti koaliciju koja će se, nakon djelomičnoga povlačenja američkih vojnika, boriti protiv talibanske pobune i al-Qaidine terorističke mreže koja se širi na jugu Afganistana, prenio je Guardian. Velika Britanija o mogućnosti stvaranja takvih snaga pregovara s nekoliko zemalja, među kojima su Australija, Kanada i Novi Zeland, uoči summita NATO-a koji bi se trebao održati u Bruxellesu početkom prosinca. Britanski državni tajnik za oružane snage Adam Ingram rekao je u parlamentu da će se elitne postrojbe početi pripremati za moguće operacije u južnoj pokrajini Helmand. Prema Guardianu u proljeće 2006. u Afganistan će biti poslano još približno 2000 britanskih vojnika, tako da će ih biti ukupno 4800.

BRUXELLES - Hrvatski pregovorački tim za poglavlje znanost i istraživanje predočit će u utorak predstavnicima Europske komisije na drugom sastanku screeninga, dubinske analize usklađenosti hrvatskog zakonodavstva s europskim. Riječ je o drugoj fazi screeninga kada predstavnici zemlje kandidatkinje na bilateralnom sastanku s Europskom komisijom prezentiraju u čemu se njezino zakonodavstvo razlikuje od acquis communautairea, europske pravne stečevine, na tom području. Nakon dva sastanka s predstavnicima Europske komisije, hrvatski pregovarači za znanost i istraživanje počete će s pripremama za pregovore i izradom nacrta pregovaračkih stajališta, koje na kraju predviđenog postupka usvaja hrvatska Vlada.

KARACHI - Najmanje šest osoba poginulo je u utorak u eksploziji autobombe u gradu Karachiu na jugu Pakistana, objavile su spasilačke službe. Policija prenosi da je automobil bio parkiran pred jednom zalogajnicom, a od siline eksplozije uništeno je nekoliko vozila kraj velike poslovne zgrade u kojoj su smješteni uredi nekoliko naftnih tvrtki. Očevici govore o puno ranjenih osoba i uništenih automobila te o prometnom kaosu u središtu grada.

WASHINGTON - Američki predsjednik George Bush uzvratio je u ponedjeljak oporbenim demokratima, kritičarima rata u Iraku navodeći njihove ranije izjave o Saddamu Husseinu kao velikoj prijetnji. Bush je u govoru napao demokrate koji su ga optužili da je manipulirao prijeratnim obavještajnim podacima i obmanuo Amerikance o razlozima za rat u Iraku. "Razboriti ljudi se mogu neslagati o vođenju rata, ali je neodgovorno da demokrati sada tvrde da smo obmanuli njih i američki narod", rekao je Bush u govoru vojnicima u zrakoplovnoj bazi Elmendorf u Anchorageu na Aljasci gdje se zaustavio krećući na osmodnevni put u azijske zemlje. "Neki demokrati koji su glasovali za odobravanje uporabe sile sada mijenjaju prošlost", dodao je.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙