FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Policija: 36 ozlijeđenih u eksploziji sjeverno od Londona

LONDON, 11. prosinca 2005. (Hina/dpa) - Britanska je policija unedjelju potvrdila da je 36 osoba ozlijeđeno, od toga je njih četveroozbiljno, u nizu snažnih eksplozija do kojih je došlo u spremištugoriva sjeverozapadno od Londona.
LONDON, 11. prosinca 2005. (Hina/dpa) - Britanska je policija u nedjelju potvrdila da je 36 osoba ozlijeđeno, od toga je njih četvero ozbiljno, u nizu snažnih eksplozija do kojih je došlo u spremištu goriva sjeverozapadno od Londona.

To spremište gorivom opskrbljuje sve važnije aerodrome Londona.

Vjeruje se da uzrok ove velike eksplozije, nedaleko grada Hemel Hempsteada nesretan slučaj, istaknuli su policijski dužnosnici.

"Ništa ne ukazuje da bi uzrok mogao biti nešto drugo osim nesreće, no otvoreni smo i za druge mogućnosti", kazao je njihov glasnogovornik. On je također odbacio "glasine i spekulacije" u kojima se spominje da bi za nesreću mogao biti odgovoran zrakoplov.

Nakon eksplozije koja se zbila malo iza 7 sati, stanovnici su javili kako su im krhotine pljuštale po krovovima a prozorska stakla pucala. Veliki se plamen protezao i do 100 m u visinu, rekli su svjedoci.

Spremište kojim upravljaju tvrtke Total i Texaco se nalazi u industrijskoj zoni i veće londonske aerodrome, uključujući Heatrow i Gatwick, opskrbljuje gorivom za zrakoplove.

Obližnja je autocesta zatvorena, a stanovnici upozoreni da "iz opreza" svoje prozore i vrata drže zatvorenima.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙