FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Bushovi suradnici ispituju pripremljenost SAD-a na ptičju gripu

WASHINGTON, 10. prosinca 2005. (Hina/Reuters) - Upozorivši da bipojava ptičje gripe mogla biti neizbježna, Bijela kuća je u subotuprovela test pripremljenosti saveznih službi za slučaj pandemije tebolesti i ocijenila da su se federalne agencije pokazale "priličnodobro" pripremljene.
WASHINGTON, 10. prosinca 2005. (Hina/Reuters) - Upozorivši da bi pojava ptičje gripe mogla biti neizbježna, Bijela kuća je u subotu provela test pripremljenosti saveznih službi za slučaj pandemije te bolesti i ocijenila da su se federalne agencije pokazale "prilično dobro" pripremljene.

Tajnici kabineta, vojni zapovjednici i drugi visoki dužnosnici sudjelovali su u četverosatnoj vježbi koja je isplanirana tako da provjeri razinu pripremljenosti saveznih službi za moguće izbijanje ptičje gripe ili nekog drugog smrtonosnog virusa.

"Radi se o pripremljenosti za ono što će se neizbježno dogoditi", rekao je američki ministar zdravstva Michael Leavitt.

Bijela kuća međutim nije dala pojedinosti o vježbi i njenim rezultatima a dužnosnici su nakon nje izjavili da je jasno da će lokalne i vlasti saveznih država morati preuzeti vodeću ulogu u slučaju možebitne pojave bolesti.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙