FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Kina: liječnici na selu ne znaju uočiti ptičju gripu

PEKING, 30. studenog 2005. (Hina/Reuters) - Kineski ministar zdravstvaGao Qiang u srijedu je branio vladu od optužbi za zataškavanjeslučajeva ptičje gripe, ustvrdivši da liječnici u ruralnim područjimanemaju dovoljno opreme ni dovoljno znanja da uopće prepoznaju zarazuptičjom gripom.
PEKING, 30. studenog 2005. (Hina/Reuters) - Kineski ministar zdravstva Gao Qiang u srijedu je branio vladu od optužbi za zataškavanje slučajeva ptičje gripe, ustvrdivši da liječnici u ruralnim područjima nemaju dovoljno opreme ni dovoljno znanja da uopće prepoznaju zarazu ptičjom gripom.

"Ne brine me mogućnost da se na raznim razinama vlasti zataškava epidemija, ali me brine nesposobnost našeg medicinskog lokalnog osoblja da, zbog slabe stručnosti i razmjerno zastarjele opreme, dijagnosticira i otkrije epidemiju na vrijeme", rekao je Gao na konferenciji za novinare.

Kina je ove godine prijavila 30 slučajeva zaraze smrtonosnim virusom ptičje gripe H5N1 kod peradi u 11 provincija širom zemlje te tri slučaja zaraze ljudi preko peradi, od kojih su dva završila smrću. Nema prijavljenih slučajeva zaraze s čovjeka na čovjeka.

Vlada ulaže velike napore u suzbijanje zaraze i ovladavanje situacijom, ali je 20-ak slučajeva prijavljeno samo u posljednjih mjesec dana.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙