FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

MTV snimio films o AIDS-u i nudi besplatno prikazivanje

LONDON, 1. prosinca 2005. (Hina/Reuters) - Televizijski glazbeni kanalMTV, osnovan 1981. godine, a što se poklopilo s prvim saznanjima oAIDS-u, snimio je film i u četvrtak televizijskim kućama ponudionjegovo besplatno prikazivanje kako bi se mladi educirali o epidemiji.
LONDON, 1. prosinca 2005. (Hina/Reuters) - Televizijski glazbeni kanal MTV, osnovan 1981. godine, a što se poklopilo s prvim saznanjima o AIDS-u, snimio je film i u četvrtak televizijskim kućama ponudio njegovo besplatno prikazivanje kako bi se mladi educirali o epidemiji.

Film "Transit" pripovijeda priču osmero mladih ljudi čiji se životi isprepliću, a otkriva opasnost od zaraze virusom HIV-a čak i u slučajevima kada se ta opasnost čini izuzetno malom.

Film, čija se radnja odigrava u Rusiji, Meksiku, Keniji te Los Angelesu, prikazuje se na svim MTV kanalima na 1. prosinca, Svjetski dan borbe protiv AIDS-a, s potencijalom da ga odgleda više od milijardu ljudi.

Film prikazuje oko 50 mreža, uključujući i jednu u Afganistanu te nekoliko diljem Afrike.

"Ideja je bila ponuditi tv-mrežama da čak prekinu prikazivanje redovitog programa i ubace film. Više od polovice zaraženih mlađe je od 25 godina a takva je i naša publika", rekao je zamjenik direktora MTV Networka Bill Roedy.

Film ne prikazuje samo opasnost od zaraze virusom HIV-a već i ukazuje na važnost testiranja, socijalnu stigmu koja prati tu bolest, opasnosti od zloporabe droga i diskriminaciju u mnogim društvima.

Gotovo se 5 milijuna u svijetu zarazilo virusom HIV-a tijekom 2005. godine, a to je najveći skok od prvih otkrića oboljelih 1981. godine. Ukupno je virusom HIV-a zaraženo 40,3 milijuna ljudi.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙