FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Izložba fotografija Ive Pervana "Čarobni trenuci u ljubuškom kraju"

ZAGREB, 10. prosinca 2005. (Hina) - Izložba fotografija najpoznatijegahrvatskog umjetničkog fotografa Ive Pervana, pod nazivom "Čarobnitrenuci u ljubuškome kraju", otvorena je danas u zagrebačkoj Galeriji"Karas".
ZAGREB, 10. prosinca 2005. (Hina) - Izložba fotografija najpoznatijega hrvatskog umjetničkog fotografa Ive Pervana, pod nazivom "Čarobni trenuci u ljubuškome kraju", otvorena je danas u zagrebačkoj Galeriji "Karas".

Inspiraciju za svoj novi ciklus od 25 fotografija Pervan je pronašao u ljepoti hercegovačkoga krajobraza u okolici Ljubuškoga.

"Ostao sam oduševljen tolikom raznolikošću unutar krškog kraja - plodnim poljima, rijekom, brdima, izvornom i posebnom ljepotom koja nije narušena šarenilom stilova i svojevrsnim kaosom prisutnim u većim gradovima i gusto naseljenim mjestima", rekao je autor.

Ivo Pervan usporedio je vodopad Kravicu s ljepotom plitvičkih slapova, a okolni krajobraz s ljepotom nekih francuskih ili talijanskih krajeva.

Otvarajući izložbu predsjednik Matice hrvatske Igor Zidić rekao je kako se Pervanovim fotografijama ruše stereotipi o Hercegovini kao kraju siromašnom, kamenom, golom i neplodnom jer pokazuju svu ljepotu oaze plodnosti, vode i prirodnoga bogatstva toga kraja.

"Ne treba nas čuditi toliko bogatstva na tako malom prostoru jer je Hercegovina, isto kao i cijela Hrvatska, mala, ali bogata svom ljepotom", istaknuo je Zidić.

Nazočne mnogobrojne Zagrepčane, Ljubušake i ljubitelje hercegovačkog kraja na otvorenju su pozdravili zagrebački gradonačelnik Milan Bandić te načelnik ljubuške općine Nevenko Barbarić.

Izložba "Čarobni trenuci u ljubuškome kraju" u Galeriji "Karas" bit će otvorena do 22. prosinca.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙