FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Sabor donio novi zakon o obveznom osiguranju u prometu

ZAGREB,9. prosinca(Hina) - Na temelju novog Zakona o obveznimosiguranjima u prometu, kojeg je danas donio Hrvatski sabor, osnovatće se Informacijski centar u sklopu Hrvatskog ureda za
ZAGREB,9. prosinca(Hina) - Na temelju novog Zakona o obveznim osiguranjima u prometu, kojeg je danas donio Hrvatski sabor, osnovat će se Informacijski centar u sklopu Hrvatskog ureda za

osiguranje, a u cilju žurnijeg rješavanja odštetnih zahtjeva iz prometnih nesreća.

U Centru će se, moći dobiti svi podatci o vozilima, vozačima, vlasnicima vozila, policama osiguranja, a sve oštećene osobe i drugi sudionici prometnih nesreća moći će dobiti uvid u te podatke i njihovo korištenje.

Zakon bi trebao bolje zaštititi žrtve u prometu, budući da su minimalni iznosi osiguranja, s dosadašnjih 1,4, povećani na 3,5 milijuna kuna, a skraćeni su i rokovi rješavanja zahtjeva za naknadu štete.

Osim toga, propisano je i pravo na kamatu oštećenoj osobi od dana podnošenja zahtjeva kao sankciju neizvršenja obveze osiguratelja.

Sabor je, na Vladin prijedlog, donio i nove zakone o osiguranju te o investicijskim fondovima.

Odgođeno je glasovanje o izmjenama i dopunama Zakona o vlasništvu i drugim stvarnim pravima, dok se ne provede rasprava o Konačnom prijedlogu zakona o turističkom zemljištu.

Sabor je time zaključio ovotjedno zasjedanje, a 17. će sjednicu nastaviti u utorak.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙