FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Sabor o poslovanju FINA-e i HZMO-a 2004.

ZAGREB,17. studenoga 2005.(Hina) - Hrvatski je sabor danas završiokratke rasprave o izvješćima o poslovanju FINA-e i Hrvatskog zavoda zamirovinsko osiguranje (HZMO) u 2004.
ZAGREB,17. studenoga 2005.(Hina) - Hrvatski je sabor danas završio kratke rasprave o izvješćima o poslovanju FINA-e i Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje (HZMO) u 2004.

Predsjednik Nadzornog odbora FINA-e i ministar financija Ivan Šuker u uvodu je naglasio da su financijski pokazatelji o prošlogodišnjem poslovanju te agencije u planiranim okvirima.

Kao pozitivne pomake u poslovanju istaknuo je 20-posto više naloga građana te 35 posto više bankomata koje opslužuje FINA u usporedbi s 2003.

Prošle je godine unaprijeđena potpora u sustavu Državne riznice, a završile su i prve dvije faze projekata gotovinskih centara u suradnji s HNB-om radi učinkovitije, jeftinije i racionalnije obradbe, distribucije i opskrbe gotovim novcem hrvatskoga financijskog sustava, kazao je Šuker.

Alenka Košiša Čičin-Šain (HNS) upozorila je, međutim, na stalan pad Fininih prihoda iz servisa za banke, što bi, smatra, uskoro moglo uzrokovati otpuštanje njezinih zaposlenika.

U Izvješću HZMO-a navodi se da su prihodi Zavoda lani iznosili 26,7 milijarda kuna, 5,7 posto više nego 2003., dok su ukupni rashodi bili 25,3 posto veći nego 2003. i iznosili su 26,11 milijarda.

Udio mirovina i mirovinskih primanja u ukupnim rashodima bio je 97,7 posto.

Saborska sjednica nastavljena je glasovanjem o točkama o kojima je rasprava završila ovaj tjedan.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙