FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Sabor: poskupljenje zastupničkih naknada za prijevoz

ZAGREB,5. prosinca(Hina) - Izmjeni li nadležni saborski odbor odluku ouvjetima pod kojima zastupnici mogu dobiti naknadu troškova dolaska nasjednice, saborski bi proračun godišnje mogao ostati 'tanji' za okopola milijuna kuna.
ZAGREB,5. prosinca(Hina) - Izmjeni li nadležni saborski odbor odluku o uvjetima pod kojima zastupnici mogu dobiti naknadu troškova dolaska na sjednice, saborski bi proračun godišnje mogao ostati 'tanji' za oko pola milijuna kuna.

Naime, u nacrtu izmjena Odluke o uvjetima korištenja službenih automobila, mobitela, sredstava za službena putovanja itd., što ga je potpisala predsjednica Odbora za izbor, imenovanja i upravne poslove Nevenka Majdenić (HDZ), predviđeno je da 30-ak zastupnika koji žive od 50 do 100 kilometara od Zagreba, umjesto sadašnje 2500, dobiva naknadu veću od toga, ali najviše do 4000 kuna.

Pravo na naknadu troškova do 1000 kuna dobilo bi i desetak zastupnika koji žive u krugu manjem od 50 kilometara od Zagreba, primjerice u Velikoj Gorici, Svetoj Nedelji, Jastrebarskom i sl.

Iz razgovora s nekima od tih zastupnika proizilazi da oni već koriste to pravo.

Uz redovitu plaću, troškove smještaja i prijevoza, naknada za odvojeni život onima koji na to imaju pravo, svi zastupnici primaju i redovni paušal u visini od 10 dnevnica, odnosno 1700 kuna, namijenjenih za rad na terenu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙