FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Stotine obožavatelja odale počast Johnu Lennonu

NEW YORK, 9. prosinca 2005. (Hina/AFP) - Više stotina obožavateljaJohna Lennona okupilo se u četvrtak navečer u New Yorku ispred zgradeu kojoj je stanovao pjevač, kako bi uz svijeće i glazbu odalo počastsvom idolu, ubijenom prije točno 25 godina.
NEW YORK, 9. prosinca 2005. (Hina/AFP) - Više stotina obožavatelja Johna Lennona okupilo se u četvrtak navečer u New Yorku ispred zgrade u kojoj je stanovao pjevač, kako bi uz svijeće i glazbu odalo počast svom idolu, ubijenom prije točno 25 godina.

Brojni su bili oni koji su gledali prema dvije svijeće postavljene na prozoru na sedmom i zadnjem katu zgrade Dakota, o čemu se svake godine na obljetnicu Lennonove smrti tradicionalno brine njegova udovica Yoko Ono.

Po velikoj hladnoći više stotina osoba čekalo je u redu, nadzirana mirno od policije, da vide mozaik "Imagine" u Central Parku, točno nasuprot Lennonove zagrade, gdje je legendarni pjevač ubijen.

Na tom uglu parka, koji je gradska uprava 1984. preimenovala u "Strawberry Fields", cvijeće i poruke skupljale su se na tlu čitavog dana.

Održana je i minuta šutnje u 22 sata i 50 minuta, u vrijeme zločina kojeg je 8. prosinca 1980. počinio mentalno poremećeni Mark David Chapman.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙