FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Operacija "Čelična zavjesa" proširila se na Oubaidi

BAGDAD, 14. studenog 2005. (Hina/AFP) - Operacija "Čelična zavjesa"koju su prije deset dana pokrenule američka i iračka vojska na granicisa Sirijom proširila se u ponedjeljak i na Oubaidi gdje borbe traju odzore i u kojima je među pobunjenicima poginulo 37 boraca, objavila jeamerička vojska.
BAGDAD, 14. studenog 2005. (Hina/AFP) - Operacija "Čelična zavjesa" koju su prije deset dana pokrenule američka i iračka vojska na granici sa Sirijom proširila se u ponedjeljak i na Oubaidi gdje borbe traju od zore i u kojima je među pobunjenicima poginulo 37 boraca, objavila je američka vojska.

"Operacija je u ponedjeljak ušla u novu fazu proširujući se na Oubaidi, smješten 20 kilometara od iračko-sirijske granice gdje se od zore naše postrojbe bore s pobunjenicima", navodi se u priopćenju američke vojske.

"Zrakoplovstvo koalicije je napalo pet ciljeva i u tim napadima je poginulo 37 pobunjenika", dodaje se u tekstu priopćenja.

Prema prvim informacijama, 25 pobunjenika je uhićeno i otkriveno je više eksplozivnih naprava u Oubaidiju koje su uklonjene. Vojska je dodala i da su gradovi Houssayabah i Karbila "očišćeni i da je tamo uspostavljena stalna vojna nazočnost".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙