FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Gotovinini odvjetnici nemaju službenu potvrdu o uhićenju

ZAGREB, 8. prosinca 2005. (Hina) - Odvjetnički tim generala AnteGotovine nema nikakvih službenih informacija o njegovom uhićenju, noako se potvrdi da je informacija točna vrlo je vjerojatno da će netkoiz tima otputovati na Kanarske otoke, izjavili su danas Gotovininihrvatski odvjetnici.
ZAGREB, 8. prosinca 2005. (Hina) - Odvjetnički tim generala Ante Gotovine nema nikakvih službenih informacija o njegovom uhićenju, no ako se potvrdi da je informacija točna vrlo je vjerojatno da će netko iz tima otputovati na Kanarske otoke, izjavili su danas Gotovinini hrvatski odvjetnici.

"Ako je general uhićen poduzet ćemo sve pravne korake koji nam stoje na raspolaganju kako bi pomogli našem branjeniku", izjavio je jedan od odvjetnika Marin Ivanović. Istaknuo je da braniteljski tim nema nikakve službene potvrde o uhićenju za koje se doznalo od glavne haške tužiteljice Carla del Ponte. Ona je danas u Beogradu objavila da je hrvatski general Ante Gotovina uhićen dan ranije na Kanarskim otocima.

Ivo Farčić iz odvjetničkog tima kazao je da će netko od odvjetnika najvjerojatnije otputovati na Kanarske otoke.

Odvjetnik Marijan Pedišić vjeruje da je informacija o uhićenju Gotovine "realna i točna", s obzirom da dolazi od glavne haške tužiteljice.

"Ako je to točno daljnja procedura je vrlo jednostavna. S obzirom da je general uhićen u inozemstvu brzo će biti izručen Haškom sudu jer je optužnica protiv njega potvrđena, a ne postoje procesne mogućnosti da se izručenje odgodi, kao što je to moguće pred hrvatskim pravosuđem", kazao je Pedišić koji očekuje da će se Gotovina vrlo brzo pred Haškim sudom izjasniti o krivnji.

Američki odvjetnik Luka Mišetić koji bi, po riječima Farčića, vjerojatno trebao preuzeo obranu Gotovine u Den Haagu nije bio dostupan za izjavu.

General Gotovina optužen je u lipnju 2001. za zločine počinjene tijekom i nakon operacije Oluja, i od tada je bio u bijegu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙