FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Španjolska potvrdila uhićenje generala Gotovine

ZAGREB, 8. prosinca 2005. (Hina) - Španjolska je u četvrtak, namarginama sastanka NATO-a u Bruxellesu, potvrdila da je dan ranije naKanarskom otočju uhićen odbjegli general Ante Gotovina, kojeg je Haškisud 2001. optužio za ratne zločine, javlja France presse.
ZAGREB, 8. prosinca 2005. (Hina) - Španjolska je u četvrtak, na marginama sastanka NATO-a u Bruxellesu, potvrdila da je dan ranije na Kanarskom otočju uhićen odbjegli general Ante Gotovina, kojeg je Haški sud 2001. optužio za ratne zločine, javlja France presse.

"Imali smo međunarodni uhidbeni nalog Haškog suda, otvorena je istraga i policija ga je uhitila na Kanarima u srijedu navečer", rekao je španjolski državni tajnik za vanjske poslove Bernardino Leon Gross.

Gotovina je uhićen tijekom noći na južnom dijelu Tenerifa u hotelu Playa de las Americas nakon što je prethodnih dana mijenjao boravište po drugim otocima Kanarskog arhipelaga, prenosi u četvrtak španjolski list El Pais.

Informaciju o njegovu uhićenju priopćila je javnosti u četvrtak glavna haška tužiteljica Carla del Ponte koja se nalazi u Beogradu.

Kako javlja Reuters, pozivajući se na španjolske sudske izvore, Gotovina bi se već tijekom popodneva trebao pojaviti pred španjolskim visokim sudom u Madridu. Vjerojatno će se što je prije moguće održati saslušanje o izručenju, rekao je neimenovani izvor za Reuters. Agencija javlja da je Gotovina u Madrid prebačen vojnim avionom.

Glasnogovornica Haškog suda Florence Hartmann nešto je ranije izjavila da se trenutačno radi na proceduri izručenja generala Gotovine Haagu.

General Ante Gotovina optužen je 2001. godine za zločine počinjene tijekom i nakon operacije Oluja, i od tada je bio u bijegu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙