FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Njemački KarstadtQuelle prikuplja novac emisijom obveznica

DUESSELDORF, 8. prosinca 2005. (Hina/Dpa) - Vodeća europskamaloprodajna skupina KarstadtQuelle priopćila je u četvrtak da ćenovom emisijom obveznica u vrijednosti oko 300 milijuna eura dovršitisvoje financijsko restrukturiranje.
DUESSELDORF, 8. prosinca 2005. (Hina/Dpa) - Vodeća europska maloprodajna skupina KarstadtQuelle priopćila je u četvrtak da će novom emisijom obveznica u vrijednosti oko 300 milijuna eura dovršiti svoje financijsko restrukturiranje.

Taj posrnuli lanac robnih kuća, koji posjeduje i tvrtke za katalošku prodaju Quelle i Neckerman pa je ujedno i najveći europski operater kataloške prodaje, bori se s padom maloprodaje u Njemačkoj. Za razliku od ostalih njemačkih maloprodajnih skupina, ta kompanija se nije širila u inozemstvo.

Glasnogovornici kompanije odbili su navesti kolike su bile kamate koje je kompanija platila za novu infuziju gotovine, kazavši tek da je to bila "tržišna" kamata.

Neki njemački mediji objavili su u četvrtak da je kompanija možda platila cijenu kapitala i do 15 posto, u vrijeme kada se zajmovi osigurani hipotekama mogu dobiti za manje od četiri posto.

Kompanija je već prodala niz podružnica i mnogo manjih trgovina. Izvijestila je da joj je prodaja poboljšana u preostalih 90 robnih kuća i 32 sportske trgovine.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙