FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Dresdner Bank razmatra povećanje broja planiranih otkaza

FRANKFURT, 25. studenog 2005. (Hina/Dpa) - Ubrzava se tempo ukidanjaradnih mjesta u Njemačkoj s obzirom da i Dresdner Bank razmišlja opovećanju broja planiranih otkaza, objavio je u petak FrankfurterAllgemeine Zeitung.
FRANKFURT, 25. studenog 2005. (Hina/Dpa) - Ubrzava se tempo ukidanja radnih mjesta u Njemačkoj s obzirom da i Dresdner Bank razmišlja o povećanju broja planiranih otkaza, objavio je u petak Frankfurter Allgemeine Zeitung.

Dresdner, koja je bankarska podružnica najveće europske osiguravajuće kuće Allianz AG, razmišlja o rezanju dodatnih 2.000 do 3.000 radnih mjesta, pišu novine. U skladu s velikim restrukturiranjem koje se provodi diljem njemačkog bankarskog sektora, Dresdner je već smanjio svoju radnu snagu tijekom proteklih pet godina za više od 5.000.

Potez o ukidanju dodatnih radnih mjesta provest će se kao i ranije bez otpuštanja. Glasnogovornik banke odbio je komentirati novinsko izvješće.

Informacije o tome da Dresdner razmišlja o intenziviranju planiranih otkaza pojavile su se u vrijeme znakova o novom valu restrukturiranja korporativne Njemačke.

Početkom ovog tjedna, najveći europski lanac robnih kuća KarstadtQuelle i gigantski proizvođač guma Continental objavili su dramatične planove o rezanju ukupno 1.320 radnih mjesta. Continental je također objavio da će do kraja iduće godine zatvoriti proizvodnju u svojoj glavnoj tvornici u Njemačkoj.

Ako Dresdner ponovno odluči smanjiti radnu snagu, to će dovesti brojku radnih mjesta koja su u zadnjih oko 12 mjeseci ukinuta na približno 63.000 budući da su se njemačke kompanije okrenule rezanju troškova, povećanju produktivnosti i suprotstavljanju izazovima globalizacije.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙