FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Papa smanjio autonomiju franjevcima u Assisiju

RIM, 20. studenog 2005. (Hina/AR) - Papa Benedikt XVI. smanjio jeautonomiju franjevcima u Assisiju, piše danas list Repubblica.
RIM, 20. studenog 2005. (Hina/AR) - Papa Benedikt XVI. smanjio je autonomiju franjevcima u Assisiju, piše danas list Repubblica.

To je prva zakonska i organizacijska unutarcrkvena odluka novoga Pape, piše Repubblica. U dokumentu "Motu Proprio", koji je Benedikt XVI. uputio fratrima bazilike svetoga Franje i svete Marije od Anđela u Assisiju i to kada je (u subotu) za taj grad svetoga Franje imenovao novog biskupa, monsignora Domenica Sorrentina, dosadašnjeg tajnika Kongregacije za bogoštovlje i sakramentalnu stegu.

Benedikt XVI. piše "dragoj djeci svetoga Franje" pozivajući ih da "budu, u duhu iskrenog zajedništva, na raspoloženju biskupu Assisija, regionalnoj i nacionalnoj biskupskoj konferenciji" i to bez obzira da li se protive i ne slažu s odlukama biskupa. Tim dokumentom Benedikt XVI. praktički lišava asiške fratre pastoralne autonomije koju im je priznao papa Pavao VI. 1969. godine. Od tada su fratri imali određenu autonomiju u aktivnostima, koja se često sučeljavala s dosadašnjim biskupom mosnignorom Sergiom Gorettijem, piše Repubblica.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙